Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ''Aleviler üzerine düşeni yaptı''

''Aleviler üzerine düşeni yaptı''

04 Nisan 2019, 13:47

31 Mart seçimlerinin bitmesinin ardından seçim değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. Demokratik Alevi Derneği (DAD) Eş Genel Başkanı Selda Güneş, seçim sonuçlarını Aleviler açısından değerlendirdi.

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan DAD Eş Genel Başkanı Selda Güneş, “Yerel politikalar merkezi politikaları etkiler. Yani yukarıdan aşağıya o merkeziyetçi tavır dünyanın hiçbir yerinde yok, Türkiye’de de olmamalı. Dolayısıyla da bu demokrasi çağrısını doğru okuyup buna uygun olarak hareket etmeleri lazım” dedi. 

31 Mart seçimlerinin bitmesinin ardından seçim değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. Demokratik Alevi Derneği (DAD) Eş Genel Başkanı Selda Güneş, seçim sonuçlarını Aleviler açısından değerlendirdi.

“ALEVİLER ÖTEKİSİZ BİR TOPLUMDA YAŞAMAYI ARZULUYOR”

72 millete bir nazarda bakan Alevilerin ötekisiz bir toplumu bina etmeyi ve bu ötekisiz toplumda yaşamayı arzuladığını kaydeden Güneş, bu seçimlerin de bu ötekisiz arzusunu destekler nitelikte olduğunu vurguladı. Alevilerin bulundukları her yerden ötekisiz bir toplumu bina etmek için sandığa gittiklerini ifade eden Güneş, “Demokratik güçler haricinde tüm tarafların özellikle Kürt ve Kürt Alevileri ötekileştirmelerine rağmen sandığa gittik. Çünkü bizim bir emelimiz, amacımız var; ötekisiz bir toplumda razılı rızalı bir şekilde yaşamak. İşte tüm bu ötekileştirmelere, dildeki sertliğe rağmen biz o sandığa gittik, bize yakışanı yaptık aslında” şeklinde konuştu.

 

 

“OYLARIMIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Seçimlerden sonrasının çok önemli olduğuna işaret eden Güneş, “Alevisiyle, Kürtüyle, Ermenisiyle, Hristiyanıyla bir bütün olarak tüm bu inanç ve demokratik yapıya uygun bir yerel temsiliyetini önemsiyoruz” dedi. Verdikleri oyun takipçisi olacaklarını belirten Güneş, yerel belediyelerde çoğulcu demokratik yönetimin esas alınması gerektiğini söyledi.

“SOMUT BİR DEMOKRATİK ÇAĞRI”

Güneş, seçim sonuçlarının toplum içerisindeki farklılıkları zenginlik yerine çatışma unsuru olarak gören iktidarın bakış açısına bir eleştiri olduğunu dile getirdi. Türkiye’de yaşayan tüm farklılıkların sağcısıyla, solcusuyla yan yana gelmek istediğini belirten Güneş, Türkiye’de bir demokratikleşme süreci ve dilin yumuşaması talebinin iyi okunması gerektiğini kaydetti. Seçim sonuçlarının somut bir demokratik çağrı, bir barış eli olduğunu dile getiren Güneş, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Seçimin en başından beri ‘Kürtler, Aleviler teröristler’ gibi bir dile rağmen insanlar barıştan yana tavır almayı bir kere daha başardılar. Bunu da buradan okumak lazım. Bu emeği görüp buna uygun refleksler, politikalar üretmeleri lazım. Yerel politikalar merkezi politikaları etkiler. Yani yukarıdan aşağıya o merkeziyetçi tavır dünyanın hiçbir yerinde yok Türkiye’de de olmamalı. Dolayısıyla da tam bu noktada aşağıdan yukarı gelen bu refleksi, bu basıncı, bu demokrasi çağrısını doğru okuyup buna uygun olarak hareket etmeleri lazım. Biz iyi olacak diye umut ediyoruz.”

PİRHA/İSTANBUL

Bu haber 451 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..