Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Frankfurt Newrozunda 10 Binler buluştu

Frankfurt Newrozunda 10 Binler buluştu

24 Mart 2019, 10:25

Almanya’nın Frankfurt kentinde Newroz on binlerce kişinin katılımı ile kutlandı. Sabah saatlerinde 2 koldan yapılan yürüyüş ile başlayan Newroz, Almanya’nın Krefeld kentinde 20 Şubat’ta bedenini ateşe veren ve dün şehit düşen Uğur Şakar’a adandı.

Frankfurt’ta on binlerce kişinin katılımı ile kutlanan Newroz’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve açlık grevi direnişçilerine dikkat çekildi.

 
 

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindana”, “Jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, cezaevinde fedai eylemi yapan Zülküf Kesen, Uğur Şakar ve açlık grevi direnişçilerinin posterleri taşındı.

 

On binlerce kişinin alana ulaşması sonrası Newroz kutlaması Ey Raqip marşı ile başladı. Açlık grevi direnişçilerinin selamlandığı kutlamada Kawa temsilcileri Nazlı Emektar, Emin Deniz, Di Linke temsilcisi ve KCDK-E eşbaşkanı Fatoş Göksungur birer konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, açlık grevi direnişi ve Avrupa ülkelerinin sessizliğine dikkat çekildi. Halkların Newrozu’nu kutlayarak konuşmasına başlayan KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, bu yılki Newroz’u fedai eylemi gerçekleştiren direnişçilere adadıklarını belirtti.

Kürtler Avrupa’da kurumlarına sahip çıkacak

Tecrit kırılana kadar her alanda eylemlerde olacaklarını kaydeden Göksungur, “Fedai eylemleri gerçekleştiren arkadaşlarımızın anısına bağlı kalmak için mücadeleyi daha fazla yükseltmeliyiz. Size KCDK-E eşbaşkanı Yüksel Koç’un selamını getirdim. Bizler de başta Leyla olmak üzere süresiz dönüşümsüz açlık grevindeki yoldaşları selamlıyoruz, Newrozlarını kutluyoruz. İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin yok edildiği bir Newroz kutlaması içerisindeyiz. Rojava toprakları artık barbar DAİŞ çetelerinden alındı” dedi.

Kürt halkının 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin cevabını Newrozlarda verdiğini söyleyen Göksungur, “31 günü Kürdistan halkımız direnişi ile iradesine kavuşacaktır. AKP-MHP faşist iktidarı gereken cevabı alacaktır. Alman hükümetine sesleniyoruz, siz AKP-MHP faşizmi ile eş değer faşist politikalar uyguluyorsunuz. Kürt halkından baskınızı çekin, çünkü Avrupa’daki Kürtler kurumlarına sahip çıkacaktır. “Tecridi kıralım faşizmi yıkalım Kürdistan’ı özgürleştirelim” hamlesinde şehit düşen yoldaşlarımızın mücadelesine sahip çıkalım, her gün her yerde alanlarda olalım. Serok Apo üzerindeki tecridi ancak bu şekilde kırabiliriz” dedi

Açlık grevi eylemcilerinden direniş mesajı 

Video Player
 
00:00
 
00:57

Newroz kutlaması, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sona ermesi için süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Mele Mustafa Tuzak, Ömer Bağdu, Cemal Kobanê ve Şiyar Xelil sahneye çıkarak halkı selamlamasıyla devam etti.

Açlık grevi direnişçileri yaptıkları konuşmada, tecrit sona erene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

KJK ve Gençlik Meclisi’nin mesajlarının da okunduğu Newroz kutlaması Dilovan, Nuarin, Grup Abdal ve folklor grubunun sahne almasının ardından halaylarla sona erdi.

(Politika)

Bu haber 425 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..