Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Halkına, Kamuoyuna ve Değerli Basın Emekçilerine Zorunlu Açıklamamızdır

Dersim Halkına, Kamuoyuna ve Değerli Basın Emekçilerine Zorunlu Açıklamamızdır

24 Mart 2019, 09:45

""Sayın İsmail Küçükkaya’yı bu tür gerçeklikten uzak ve provakasyon amaçlı haber yapmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Fox TV ve İsmail Küçükkaya’dan 22 Mart tarihli asılsız iddia ve yalan haberinden dolayı bir özür ve düzeltme bekliyoruz.""

Bu sabah Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında, Dersim’de HDP seçim çalışmalarını karalama amaçlı bir yayın gerçekleşmiştir. Yayında, İsmail Küçükkaya, HDPlilerin Fatih Maçoğlu’na saldırdığını iddia etmiş ve Maçoğlu’nun kardeşiyle telefonda konuştuğunu belirtmiştir. Yayında Fatih Maçoğlu’nun kardeşinin böyle bir iddia da bulunduğuna ilişkin herhangi bir ibare yoktur. HDPlilerin Fatih Maçoğlu’na saldırdığı yönündeki iddianın Küçükkaya’nın kendi küçüklüğü olduğu aşikardır.

Tüm halkımız bilmelidir ki, HDP Dersim’de seçim çalışması yürüten tüm adayların demokratik seçim çalışmalarına saygı gösterir. Sayın Fatih Maçoğlu ile ise demokratik seçimin ötesinde dostluk ve dayanışma bağımız söz konusudur. Bu bağlamda, bırakın Maçoğlu’na saldırmayı, O’na ya da seçim çalışmalarına yönelik herhangi bir müdahale ve saldırının karşısında önce HDP duracaktır. Halkımız, ana akım medya ve Küçükkaya gibi provakasyon amaçlı Dersim’e yönelik haber yapanlara karşı dikkatli olmalı, bu tür kışkırtmalara kulak vermemelidir.

Son olarak, Sayın İsmail Küçükkaya’yı bu tür gerçeklikten uzak ve provakasyon amaçlı haber yapmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Fox TV ve İsmail Küçükkaya’dan 22 Mart tarihli asılsız iddia ve yalan haberinden dolayı bir özür ve düzeltme bekliyoruz.

HDP Dersim İl Örgütü

Bu haber 341 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..