Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Ben Türk değilim, doğru yazın"

"Ben Türk değilim, doğru yazın"

14 Mart 2019, 11:34

Yazar, “Turkish Kovboy” yazdı, Ahmet Aslan "Ben Türk değilim, doğru yazın" dedi. Sabah gazetesi hedef gösterdi

Kürt sanatçı Ahmet Aslan, iktidara yakın Sabah gazetesinin magazin eki yazarı Ömer Karahan’a yaptığı gazetecilik uyarısı nedeniyle hedef gösterildi.

Gazetenin magazin eki Günaydın’da yazan Ömer Karahan, hakkında “Turkish Kovboy” başlıklı bir haber yaptığı Aslan’ın kendisine attığı mesajı bugün yayınlanan köşesine taşıdı. Sabah'ın magazin yazarı, kendisine “Turkish ifadesi yanlış, doğru olabilmesi için kişinin Türk olması lazım. Bir şey yazarken bir gerçek üzerine kurmanız gerekmez mi?” şeklindeki 'uyarısına inanmak istemediğini' söyledi.

Karahan, kendisinin Türk olmadığını söyleyen Aslan’ın “Türk” kelimesinden rahatsızlık duyduğunu öne sürdü. Aslan’ın “faşizan tutum gösterdiğini”, “Nesimi, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş gibi ozanların bu tutumu görse kemiklerinin sızlayacağını” öne sürdü.

Aslan için "Dersim Hozatlı olduğunu bildiğim" diyen Karahan, mesajda bu yönde bir ifade olmamasına rağmen Aslan'ın "Türk" sözünden rahatsız olduğunu iddia etti.

Sabah'ın magazin yazarı, Aslan’ın “faşizan tutum gösterdiğini”, “Nesimi, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş gibi ozanların bu tutumu görse kemiklerinin sızlayacağını” öne sürdü.

Bu haber 376 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..