Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ''Gazi Katliamı’nda da katiller korunup kollandı''

''Gazi Katliamı’nda da katiller korunup kollandı''

12 Mart 2019, 13:44

“Katliamı gerçekleştiren devlet yetkilileri milletvekili ve hatta bakan yapılarak ödüllendirildi. Diğer yaşadığımız katliamlarda olduğu gibi bu katliamda da devlet katilleri koruyup kolladı”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi yaptığı yazı açıklamada, “12-15 Mart 1995 tarihlerinde bütün dünyanın gözü önünde Alevi halkımıza karşı kontrgerilla çetelerinin ve devlet güçlerinin işbirliğiyle vahşi bir katliam gerçekleştirildi” denildi.

Katliamlarla Alevilerin yokedilemeyeceği kaydedilen açıklamada, “Bizler Aleviler olarak kontrgerilla çetelerinin ve devlet güçlerinin işbirliğine dayalı bu katliam pratiğini daha önce Dersim’de, Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta yaşadık. Gazi ve Ümraniye katliamları Alevilere dönük yüzyıllardır devam eden katliamların ve yok etme politikalarının bir devamıdır. Ama bizleri yok etmeyi hedefleyen bu gerici, faşist ve inkarcı zihniyet yüzyıllar boyunca gerçekleştirdiği bütün katliamlara rağmen bizleri yok etmeyi başaramadı. Evet; bizleri yok edemediler” ifadelerine yer verildi.

 

“GAZİ VE ÜMRANİYE HALKI ASLA BOYUN EĞMEDİLER”

“Aleviler dün vardı, bugün de vardır” vurgusu yapılan açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Aleviler dün olduğu bugün de haksızlığın karşısında, mazlumun yanında asla boyun eğmeden mücadele etmektedirler. Çünkü biz Aleviler canları pahasına haklı davalarından vazgeçmeyen İmam Hüseyin’in, Hallac-ı Mansur’un, Baba İshak’ın, Baba İlyas’ın, Şeyh Bedrettin’in, Nesimi’nin, Şah Kalender’in ve Pir Sultan Abdal’ın torunlarıyız. Onların cesaretle ölümün üstüne yürüyerek yaratmış oldukları direniş geleneğinin mirasçılarıyız.
İşte tam 24 yıl önce Gazi ve Ümraniye’de halkımız bu direniş geleneğinin mirasçısı olmanın bilinciyle zulmün karşısına dikildi. Günlerce saldırıya uğradılar, yaralandılar, öldürüldüler ama asla boyun eğmediler. ”

“KATİLLER KORUNUP KOLLANDI”

Katliam yapanların bulunamadığı hatırlatılan açıklamada, “Hedef gözeterek birçok insanımızı katlettikleri görüntülerle ve adli tıp raporlarıyla açıkça kanıtlanan katil polislere göstermelik cezalar verildi. Elbette bu ülkede Alevi katliamı yapmanın mutlaka bir ödülü vardı. Katliamı gerçekleştiren devlet yetkilileri milletvekili ve hatta bakan yapılarak ödüllendirildi. Diğer yaşadığımız katliamlarda olduğu gibi bu katliamda da devlet katilleri koruyup kolladı.
Ancak ne yapılırsa yapılsın, bizler bu katliamın hesabını mutlaka soracağız. Davanın bu şekilde üstünün kapatılıp unutturulmasına izin vermeyeceğiz. 24. Yılında Gazi ve Ümraniye’de bütün saldırılara, baskılara ve katliamlara rağmen Pir Sultan Abdalların direniş geleneğini canları pahasına yaşatan ve bu mücadelede katledilen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, direnen halkımızı selamlıyoruz” denildi.

Pirhaber

Bu haber 412 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..