Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Madımak Katliamı davasının 3 sanığı hala kaçak"

"Madımak Katliamı davasının 3 sanığı hala kaçak"

06 Mart 2019, 20:52

2 Temmuz 1993’te gerçekleştirilen Sivas Madımak Katliamı davasında firari sanıkların yargılandığı duruşma Ankara Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma salonunun küçük olması sebebiyle tartışmaların yaşandığı duruşma 10 Mayıs’a ertelendi.

2 Temmuz 1993 yılında 2’si otel çalışanı 35 insanın katledildiği Sivas Katliamı davasının duruşması Ankara’da görüldü. Duruşmaya CHP Milletvekili Murat Emir’in yanı sıra Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Hüseyin Güzelgül ve MYK üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Duruşma salonunun küçük olması sebebi ile birçok kişi içeri alınmadı. Duruma tepki gösteren ailelerin talebi üzerine Avukat Şenal Sarıhan, daha büyük bir salonun temin edilmesi konusunda mahkeme heyetine dilekçe sundu.

Kimlik beyanlarının ardından Avukat Şenal Sarıhan, katliamın üzerinden 25 yıl geçtiğine vurgu yaptı. Firari sanıkların biran önce yakalanıp tekrardan yargılanması gerektiğini söyleyen Sarıhan, tutuksuz sanıklar için ‘kaçak’ işlemi yapılmasını da talep etti. Mahkeme 10 Mayıs, saat 14.00’e ertelendi.

 

 

“BU ÜLKEDE ADALET ARAMAK ZOR”

Duruşma sonrası PİRHA’ya konuşan ABF Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül “Bu ülke hak, hukuk ve adaletten uzaktır” diyerek “Adaletten eser bırakmadıkları için 93’ten beri bu kapıya gelip adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Fakat bugüne dek adaletle hiçbir zaman karşılaşmadık. Mahkemeyi zaman aşımına uğratmak için ellerinden geleni yaptılar” dedi.

ABF Genel Sekreteri Müslüm Metin İse “Böyle adalet, böyle yargılama olmaz” diyerek “İnsanları diri diri yakanlar sanki ödül almış gibi kollanıp gözetiliyor. Bu dava insanların vicdanında yargılanacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Madımak Katliamı sonrası 22 sanık hakkında 15’er yıl, 3 sanık hakkında 10’ar yıl, 54 sanık hakkında 3’er yıl, 6 sanık hakkında 2’şer yıl hapis cezası verilirken, 37 sanık hakkında da beraat kararı çıkmıştı. Ancak bu karar temyiz edildi. Zaman aşımına uğrayan ana dava dosyasından ayrılıp 25 yıldır kırmızı bültenle aranan üç firari sanık; Murat Karataş, Eren Ceylan ve Murat Sonkur, yaşadıkları adreslerin tespit edilip mahkemeye sunulmasına rağmen henüz bir gelişme yaşanmadı.

PİRHA/ANKARA

Bu haber 396 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..