Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Kadın Platformu 8 Mart programını açıkladı

Dersim Kadın Platformu 8 Mart programını açıkladı

03 Mart 2019, 15:45

“Kamusal alanları, kentlerimizi ve yaşam alanlarımızı daraltarak bizi eve hapsetmeye çalışanlara, bizi babayla kocayla aileyle tanımlayanlara, işsiz bırakarak itaate zorlayanlara karşı örgütlü kimliğimize ve sendikalaşma hakkımıza sahip çıkıyoruz”

PİRHA- Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin programını açıkladı. Açıklamada, “Kamusal alanları, kentlerimizi ve yaşam alanlarımızı daraltarak bizi eve hapsetmeye çalışanlara, bizi babayla kocayla aileyle tanımlayanlara, işsiz bırakarak itaate zorlayanlara karşı örgütlü kimliğimize ve sendikalaşma hakkımıza sahip çıkıyoruz” ifadeleri yer aldı. 

Dersim Kadın Platformu 8 Mart programını KESK binasında yaptığı basın açıklamasıyla deklare etti. Açıklamayı yapan Baran Solmaz Şahin, kadınların alanlardan koparılmaya, eve kapatılmaya ve yalnızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşıladıklarını belirtti.

Şahin, “Kamusal alanları, kentlerimizi ve yaşam alanlarımızı daraltarak bizi eve hapsetmeye çalışanlara, bizi babayla, kocayla, aileyle tanımlayanlara, işsiz bırakarak itaate zorlayanlara karşı örgütlü kimliğimize ve sendikalaşma hakkımıza sahip çıkıyoruz” dedi.
Şahin, Leyla Güven Şahsında yüzlerce kadının açlık grevinde olduğunu vurgulayarak kadınlar olarak yaşam hakkının savunduklarını, biran önce açlık grevlerinin sonlandırılması için adım atılmasını talep etti.

 

 

“YAŞAMIN YARISIYKEN YOK SAYILMAYI REDDEDİYORUZ”

Şahin, “Yaşamın yarısıyken yok sayılmayı reddediyoruz! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Dünyanın dört bir yanında alanlardan, meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten, her yerden sesleneceğiz: Eşit ve özgür bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Vardık, varız, var olacağız” diye konuştu.

Dersim Kadın Platformu’nun programı şöyle:
Panel:
“Kriz, Sömürü, Şiddet Sarmalında Kadın ve Mücadele”
Tarih:3 Mart Pazar / Saat: 15:00
Yer: DAD(Demokratik Alevi Dernekleri)
Tutsak Kadınlarla Dayanışma- Kart Gönderimi:
Tarih:7 Mart Perşembe / Saat:13:30
Yer: Postane
Basın Açıklaması:
Tarih: 8 Mart Cuma / Saat:12:30
Yer: Seyit Rıza Meydanı

Bu haber 337 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..