Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Katliamın 100. yılında Kobanê için kan bağışı

Katliamın 100. yılında Kobanê için kan bağışı

27 Şubat 2019, 22:21

“Biz kanımızı geri istemiyor; kanımızla hayat vermek istiyoruz’’ şiarı ile Pontos Rum katliamının 100. yılında Pontuslu kadınlar Kobanê Sağlık Merkezi’yle dayanışmak amacıyla kan bağışında bulunacak.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı 12 kentte faaliyet gösteren Pontus dernekleri, 8 Mart vesilesiyle Kobanê sağlık merkezi için kan bağışında bulunacaklarını duyurdu. Pontuslu kadınlar adına konuşan Eleni, “Kanlarımızı geri istemiyoruz, biz kanlarımızla yaşam vermek istiyoruz. Bu kan bağışı eylemi ile Kuzey Suriye’deki Kobanê sağlık merkeziyle dayanışmamızı göstermek istiyoruz’’ dedi. Eleni devamında şunları kaydetti: “Biz her sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Alman Rotekreuz’a (Kızılhaç) kan bağışında bulunuyorduk. Bu sene yine kan bağışı yapacağız. Ancak bu sene yapacağımız kan bağışımızdan elde edilecek geliri oraya değil, Kobanê sağlık merkezine göndereceğiz. Yapacağımız bu eylemi insani bir görev olarak görüyoruz. Dileriz, eylemimize çok katılan olur ve Kobanê Sağlık Merkezi’ne yeterince maddi destek verebiliriz.”

8 Mart’ta Kızılhaç’ta

Pontos’lu kadınlar, bağış için ille de kan vermek zorunda olunmadığını para bağışında bulunularak da, Kobanê Sağlık Merkezi’ne destek verilebileceğini belirtti. 8 Mart günü saat 15.00’ten 19.00’a kadar devam edecek olan kan bağış eylemi, Alman Kızılhaç örgütünün Stuttgart Degerloch semtinde bulunan Alb Strasse 80 numaralı Turn und Versammlungshalle salonunda yapılacak.

3 Mart’ta panel

Katliamın 100. yılı “Süregelen kadın katliamları-Mezopotamya, Pontus, Küçük Asya” başlığında 3 Mart’ta Stuttgart’ta bir panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Die Linke eski milletvekili Annette Groth ve Yunan avukat Anna Ionnidou’nun üstleneceği panele, Cizîr Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, Gulala Mihyedîn, gazeteci Türkan Balaban ve Yunanistan’dan araştırmacı yazar Michalis Haralampidis konuşmacı olarak katılacak. Sanatçı Devrim Kavalli ile Charalampos Theodoris müzikleriyle, Kürt dil öğretmeni akademisyen Osman Koşut ise kadın portreleri çizimlerinin yer aldığı sergiyle katılımcılarla buluşacak.

Y.ÖZGÜR POLİTİKA/STUTTGART

Bu haber 374 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..