Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP Dersim İl ve ilçe örgütleri Diyarbakır’a giremedi

HDP Dersim İl ve ilçe örgütleri Diyarbakır’a giremedi

15 Şubat 2019, 22:28

Diyarbakır’a giderken engellenen HDP Dersim İl ve ilçe örgütleri yapılan uygulamaya tepki gösterdi

Açlık grevi eylemi 100’üncü gününe giren Güven’e destek için yapılmak istenen yürüyüş öncesi Diyarbakır’a gitmek isteyen HDP Dersim il ve ilçe örgütlerinin araçları Ergani’de durduruldu. Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında Leyla Güven’in açlık grevi eylemi selamlanırken yapılan uygulamalara tepki gösterildi. 

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi 100. gününe girdi. Güven’e destek için Diyarbakır’da yapılacak ola yürüyüşe gitmek için HDP Dersim İl ve ilçe örgütleri sabah saatlerinde yola çıktı. Tüm kontrol noktalarında bekletilen araçlar Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde önleri kesilerek Diyarbakır’a geçiş izni verilmedi.

Konuya ilişkin HDP Dersim il binasında basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya ilçe örgütleri ve Devrimci Güç Birliği merkez eş başkan adayı Nurşat Yeşil katıldı.

HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, Leyla Güven’in ve açlık grevine devam tutsakların eylemini selamlarken kontrol noktalarında yapılan uygulamaları, Ergani’de araçlarının durdurulup izin verilmemesini protesto ettiklerini ifade etti.

 

 

Çiçek, onlarca araç ve yüzlerce güvenlik görevlisi tarafından takip edildiklerini, yapılan uygulamaların işkence olduğunu belirtti.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 342 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..