Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Yeni Akit’e cevabımdır! / Hüseyin ATAŞ*

Yeni Akit’e cevabımdır! / Hüseyin ATAŞ*

03 Şubat 2019, 10:47

Geçtiğimiz günlerde bir yazı yayınlandı. Koca paçalı, koca sakallı, koca sevgisiz adamların gazetecilik yaptıklarını düşündükleri bir gazetede. Başlıkta adı geçen bu gazetenin sadece ismini söylemek bile birçok şey için açıklama yapmayı anlamsızlaştıracak sizin gözünüzde, biliyorum. Ama yine de söyleyeceklerim var…

Haberin başlığı şöyle: CHP terörist seviciyi Adana’dan aday gösterdi. Terörist sevici olarak bahsettikleri kişi CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Zeydan Karalar. “Terörist” ise bundan 2,5 yıl önce, 27 Haziran 2016 tarihinde yitirdiğim, benim kardeşim, sizlerin dostu ve yoldaşı enternasyonalist devrimci Eylem Ataş.

Yüzünde hiçbir çizgi oluşmadan, saçlarına aklar düşmeden, bedeni daha yorulmadan -devletlerin çizdiği sınırları yok sayarak- kardeş bir halkın çığlığına ses verdi kardeşim. Onurumdur…

Büyük devletlerin, “büyük” insanlarının, “büyük” çıkarları için yarattıkları ve kullandıkları insanlık düşmanı katillerin karşısına tüm güzelliğiyle dikildi Eylem. Gülünce kaybolan gözleri, elmacık kemikleri ve sonsuz cüretiyle…

Bir insanın hayatını başka insanlar uğruna feda edebilmesinden daha büyük bir erdem yoktur yeryüzünde. Üstelik bir kez bile görmediği, sesini işitmediği, göz göze gelmediği insanlar için. Üstelik kimse ona bunu zorlamamışken.

Bütün bir hayatı kendi çıkarları için yaşayan ve bunu yaparken yoksul insanların inançlarını bile kullanmaktan geri durmayan insan müsveddelerinin Eylem’in yaşamını ve fedakarlığını anlamaları olanaklı değil. Beklemiyorum.

Ama kirli oyunların yarattığı canavarlara bugün (dün) sayfalarınızdan kendiniz bile küfrederken, karanlığın en zifiri zamanı ellerindeki meşalelerle onun üzerine yürümekten geri durmayanlara saygısızlık edemezsiniz! Küçük hesaplarınızın, oy kaygılarınızın, iktidar hırslarınızın aracı yapamazsınız! Buna izin vermeyiz!

Bedeni tam 101 gün beklemişti kardeşimin. Sınırınızı geçmek ve doğduğu topraklara gömülmek için. 101 günün sonunda da dileği yerine geldi. O zaman da yendi sizi Eylem. Yine yenecek. Belki bu sefer 101 günden fazla bekleyecek ama yine yenecek!

Soluğu yanağımdan, sesi kulağımdan, başı göğsümden ayrıldı ama doğduğu topraklardan ayrılmadı Eylem. Bu da size dert olsun!

* 27 Haziran 2016 tarihinde Rojava-Minbic’te DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen Eylem Ataş’ın ağabeyi

(Politika)

Bu haber 400 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..