Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Buraya gömemezsiniz sesleri duydum"

"Buraya gömemezsiniz sesleri duydum"

31 Ocak 2019, 12:21

HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un defnedilmesi sırasında yapılan saldırıda tanık olarak dinlenen İsa Kaya, sürekli “Bu cenazeyi buraya gömemezsiniz” seslerini duyduğunu ve kalabalığın cenaze gittikten sonra dağıldığını söyledi.

Tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un 14 Eylül 2017 tarihinde Ankara’nın İncek semtindeki mezarlıktaki defin töreni sırasında saldırı düzenleyen sanıkların yargılandığı davanın 9’uncu duruşması, Gölbaşı 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, saldırgan 19 sanık ve avukatları ile müşteki avukatları hazır bulundu.
 
TANIK DİNLENDİ
 
Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada ilk olarak saldırının tanıklarından İsa Kaya dinlendi. Hatun Tuğluk’un cenazesinin geldiği saatlerde babasıyla evde olduğunu söyleyen Kaya, dışarıdan gelen seslerden kaynaklı evden çıktığını ve seslere doğru gittiğini belirterek, “Seslerin mezarlıktan geldiğini duyduğum zaman oraya doğru yürüdüm.  Ortam kalabalıktı. Kalabalığa orada bulunan güvenlik güçleri dağıtmaya çalışıyordu. Kalabalık çoğalınca Vali ve Sayın Bakanımız Süleyman Soylu gelip oradaki durumu düzeltmeye çalıştı” diye konuştu.
 
‘CENAZEYİ BURAYA GÖMEMEZSİNİZ SESLERİ DUYDUM’
 
Kaya, Bakan Soylu’nun Tuğluk ailesine “Böyle olmaz, gidip cenazenizi defnedebilirsiniz” dediğini anlattı. Toplanan kalabalığın sürekli, “Bu cenazeyi buraya gömemezsiniz” dediğini de ifade eden Kaya, “Kimlerin dediğini hatırlamıyorum. Cenazeyi götürdükten sonra kalabalık da dağıldı” dedi.
 
GAZETECİ GÜZELYÜZ DE DİNLENDİ 
 
Tuğluk’un cenaze defin işlemlerini takip etmek için giden ve saldırıya tanıklık eden Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Selman Güzelyüz de dinlendi. Cemevinden sonra İncek Mezarlığı’na gittiklerini anlatan Güzelyüz, “Mezarlığa gittiğimiz zaman içerisinde bir beyaz  cip vardı. İlk başta cenazeye yardım için geldiklerini düşünüyorduk. 4-5 kişilerdi. Cenaze geldiği zaman orada bulunan kalabalık,  ‘Bu cenazeyi gömdürtmeyeceğiz, buraya Ermeni gömemezsiniz’  gibi söylemlerde bulundular. Cenaze için gelen HDP’li vekiller de kalabalığı sakinleştiremedi. Üzerinden birkaç dakika geçmeden kalabalık çoğalmaya başladı. Kalabalık çoğalmasına rağmen güvenlik güçleri ortada yoktu” ifadelerini kullandı. 
 
‘GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETMEDİ’
 
Kalabalığın artmasıyla birlikte güvenlik güçlerinin geldiğini; ancak kalabalığın dağılmadığını aktaran Güzelyüz, kalabalık grup içerisinde silahlı kişilerin olduğunu da söyledi. Cenaze gidene kadar kalabalığın dağılmadığını kaydeden Güzelyüz, güvenlik güçlerinin cenaze sahiplerine hakarette bulunduğunu belirtti.
 
Güzelyüz, ifadesinin ardından saldırganlardan bir kısmını da teşhis etti.
 
Tanık ifadeleri ardından mahkeme heyeti,  sanıkların yer aldığı DVD’nin kırık olduğunu, saldırı anına ait görüntülerin emniyette olup olup olmadığının sorulmasına, katılan avukatların cenazede yaşananlara dair tanıklık beyanlarının bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi. 
 
Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 5 Mart’a erteledi.
Bu haber 352 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..