Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’deki kaçak avlanma protesto edilecek

Dersim’deki kaçak avlanma protesto edilecek

28 Ocak 2019, 21:45

Dersim’de son zamanlarda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve bölge halkının kutsal saydığı dağ keçilerinin katliamını protesto etmek için Munzur Koruma Kurulu (DEDEF) 3 Şubat Pazar günü Kadıköy- Bahariye Caddesi Süreyya Operası önünde yapacağı basın açıklamasına çağrı yaptı.

Munzur Koruma Kurulu (DEDEF) Dersim’de son zamanlarda  nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve bölge halkının kutsal saydığı dağ keçilerinin kaçak avcılar tarafından  katledilmesini  protesto etmek ve avcılığa dur demek için ‘Dersim’de Avcılık Katliamı Son Bulsun’ şiarı ile  3 Şubat Pazar Günü saat 13.00’te Kadıköy-Bahariye Caddesi Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapacak.

“YETKİLER TARAFINDAN AVCILARA HER İMKAN SAĞLANIYOR”

Munzur Koruma Kurulu (DEDEF) pazar günü yapılacak olan protesto ve basın açıklamasına ilişkin şu çağrıyı yaptı:

“Dersim Coğrafyası bir yandan barajlar-HES ve madencilik faaliyetleri ile diğer yandan her yıl sistemli bir şekilde yakılan ormanları ile yok edilmek istenirken yeni dönemde ise doğasına karşı yeni bir saldırı  başlatılmış bulunmaktadır. Dersim, gerek endemik bitki çeşitliliği gerekse de yaban hayatı zenginliğiyle Türkiye’nin en bakir  alanlarından birine sahip. Dersim’de yaban hayat, yerli ve yabancı avcıların tehdidi altında özelikle kış aylarının gelmesiyle birlikte yetkililer tarafından  avcılara her imkân tanınıyor, öyle ki sadece askerin girebildiği yasak bölgelere kadar gidip, başta Bevuzar dağ keçileri olmak üzere bir çok hayvanı avlayabiliyorlar.

 

Biz Dersimliler ve dostları tarafından kabul edilemez bu durumu protesto etmek için 3 Şubat Pazar Günü saat 13.00’de Kadıköy-Bahariye Caddesi Süreyya Operası önünde buluşuyoruz.”

PİRHA/İSTANBUL

Bu haber 371 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..