Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Evi fişlenen Alevi tehdit ediliyor

Evi fişlenen Alevi tehdit ediliyor

27 Ocak 2019, 14:49

Karakoçan ilçesinde B.Ö. isimli alevi yurttaşın sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından evinin kapsına ırkçı yazılama yapıldı. Olaydan sonra evden çıkamayan B.Ö., tedirgin olduğunu belirterek, yardım talebinde bulundu.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ikamet eden B.Ö.'nün (23) evinin kapısına, ırkçı bir grup tarafından yazılama yapıldı. "Tc Recep Akkay" adlı kişi'nin sosyal medya hesabından B.Ö.'ye yönelik tehdit mesajı yazarak hedef gösterdi. Mesajda, "Elazığ'daki ülkücü kardeşlerime sesleniyorum bu sahis kürtlerle ilgili paylaşımlarda bulunup propgnda yapiyor biz sadece türk dilini taniriz bunu sikayet edin veya haddini bildirin bu teroristi barindirmayın ülkü ocakları sayfasında paylaştim sizde paylasin degerli dostlar bu ulke bizim tek din tek devlet tek millet bu vatan bizim isinize gelirse alevi kürdü kendisi yahudilerle ayni safta cezasiz kalmasın" ifadelerini kullandı. Mesaj sonrası 21 Ocak'ta B.Ö.'nün evinin kapısına yazılama yapıldı. Kapıya, "defol dinsiz Alevi" ile açık kimliği yazıldı. Yine yazılamanın yanına üç hilal ve çarpı işareti konuldu.

'EVİNDEN ÇIKAMIYOR'

Yazılama yapıldığı günden bu yana evinden dışarı çıkamayan B.Ö., tedirgin olduğunu ve tehditlerin devam ettiğini kaydetti. B.Ö., duyarlı çevrelere hukuki yardım talebinde bulundu.
(MA)

Bu haber 449 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..