Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / CAN TV’yle dayanışma gecesi

CAN TV’yle dayanışma gecesi

23 Ocak 2019, 20:10

İsviçre’nin Basel kentinde CAN TV ile dayanışma gecesi düzenledi. HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli ve HDP Antalya milletvekili Kemal Bülbül’ün katıldığı gece Basel Burcu Düğün salonunda yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla gerçekleşti.

Dayanışma gecesine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecriti kırmak için açlık grevinde bulunan Hakkari Milletvekili Leyla Güven damga vurdu. Zılgıt ve sloganlar eşliğinde sahne alan HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli şöyle konuştu: ”Size uzaklardan selamlar getirdim. Sevgili Eşbaşkanımız Pervin Buldan’ın selamını getirdim. Size halkımızın, yoldaşlarımızın, mücadele arkadaşlarımın selamını getirdim. Size Kandıra’dan selam getirdim. Gültan Kışanak’tan, Figen Yüksekdağ’dan selam getirdim. Size Edirne’den Selahattin Demirtaş’tan selam getirdim. Nerede olursak olalım, içeride dışarıda faşizme karşı direnişimiz sürüyor. Bugün o direnişin en önünde yürüyen Leyla Güven’den selam getirdim. Diyarbakır zindanında sevgili Leyla ile kucaklaştım. Leyla, ‘Bu sarılma herkesedir. Herkese sevgimi götür. Ben yaşam kazansın diye, barış kazansın diye, demokrasi kazansın diye açlık grevindeyim’ dedi.”

Birlikte mücadele etmeli

31 Mart’ta yerel seçimlere de dikkat çeken Temelli, ”Türkiye’de herkese ulaştık. En çok da Alevi toplumu ile yan yana geldik. Biz Alevilerden, canlardan oy istemiyoruz. Birlikte siyaset yapmak, birlikte mücadele etmek istiyoruz” diye konuştu.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise Alevilerin en temel haklarının Cumhuriyet tarihi boyunca inkar edildiğini, asimilasyona ve katliamlara maruz kalındığını belirterek, ”Ne yapmalı, nasıl yapmalı? Bu sorunun yanıtı bizlerde. Yan yana gelmeli, omuz omuza vermeliyiz. Başından beri savunduğumuz değerlere sarılmalıyız” dedi.

FEDA, Maraş Girişimi ve Dersim İnsiyatifi temsilcilerinin de konuşma yaptığı gece; sanatçı Abdal Haluk Tolga İlhan, Mercan Erzincan, Hasan Sağlam’ın seslendirdikleri parçalar, Basel Folklor Topluluğu, Maraş Sanatçılar Topluluğu ve Koro Domani Desimi’nin sahne almasıyla son buldu.

Bu haber 382 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..