Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ferhat Tunç serbest bırakıldı.

Ferhat Tunç serbest bırakıldı.

15 Ocak 2019, 18:28

Almanya dönüşü Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan sanatçı Ferhat Tunç, Bakırköy Adliyesi’nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı

Müzisyen Ferhat Tunç dün akşam Almanya dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Dün akşamdan beri havalimanındaki karakolda tutulan Tunç, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Tunç’tan açıklama

Adliyeye getirilen Tunç ise şu açıklamayı yaptı: “Dün Almanya’dan geldim. Giderken bir sorun yaşamadım. Ama dün gelirken saat 11.00’de ‘Aranıyorsun’ dediler ve geceyi gözaltında geçirdik. Şimdi buradayız. Diyarbakır’da açılan soruşturmanın konusunun ne olduğunu öğrenmiş olacağız. Yani avukat arkadaşlarla birlikte öğrenmiş olacağız.”  Serbest bırakılan Tunç adliye önünde, “Bedeli ne olursa olsun bu ülkede sanat yaptık, türkülerimizi barış, kardeşlik için söyledik. Cezaevinde de olsa bu ülkede yaşayacağım, ülkeyi terk etmeyeceğim” dedi.

Tunç, serbest kaldığını ise Twitter’dan şu ifadelerle duyurdu:

“İki ayrı soruşturma kapsamında Bakırköy adliyesinde verdiğim ifadenin ardından serbest bırakıldım. Dayanışma gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu ülkede birlikte olmaya, birlikte özgür bir gelecek için şarkılarımızı söylemeye devam edeceğiz.”

 

Bu haber 362 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..