Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Kürt düşmanlığı ile birlikte Alevi düşmanlığı yapılıyor"

"Kürt düşmanlığı ile birlikte Alevi düşmanlığı yapılıyor"

28 Aralık 2018, 19:44

İzmir’deki cemevlerini ziyaret eden HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Kürt düşmanlığı ile birlikte Alevi düşmanlığının da yapıldığını, demokrasi cephesini geliştirme zamanı olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütünün yerel seçimler öncesi Ege bölgesinde düzenlediği program kapsamında Narlıdere ve Yamanlar cemevleri ziyaret edildi. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ile birlikte, milletvekilleri Alican Önlü, Selçuk Mızraklı, Ebru Günay, Serpil Kemalbay, MYK Üyesi Gülsüm Ağaoğlu, PM üyesi Nazmi Gür, il eş başkanları ve bölge PM’leri katıldı.

Heyet ziyaretleri kapsamında ilk önce Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği ve Cemevi'ni ziyaret etti. Partilileri Cemevi üyeleri, Alevi dedeleri ve dernek Başkanı Mustafa Aslan karşıladı. Toplumun tüm kesimleriyle parti olarak kucaklaştıklarını söyleyen Temelli, Türkiye'deki faşizmle mücadele etmek için daha fazla dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Türkiye'de sadece Kürt düşmanlığının değil aynı zamanda Alevi düşmanlığının da adım adım sürdürüldüğünü belirten Temelli, "Bu yönetim toplumun tüm farklı kesimlerine düşman, Alevilere yıllardır aynı sözler veriliyor. Bakın her seçimde cemevlerine yasal statü sözü verilip seçim sonrası unutuluyor. Hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan Alevi toplumuna ve inancına o tekçilik dayatılıyor. Gittiğimiz her yerde cemevlerini ziyaret ediyoruz, çünkü bu anlayışı birlikte kıracağımıza inanıyoruz" dedi.

Her inancın ibadet hakkının yok sayıldığını kaydeden Temelli, "Cemevlerine yasal statü tanımanın ötesinde bir şey söyleyeceğim. Hiçbir vicdanın kabul etmediği, dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemeyecek defin hakkı; yani yitirdiklerimizi kendi inancımız çerçevesinde toprağa verme hakkını gasp eden ve buradan bir nefret söylemi üreten anlayışla karşı karşıyayız. Artık tuzun koktuğu, suyun çürüdüğü yerdeyiz. Rojava'da Arap Alevisiyle, Kürdüyle birlikte seküler bir vaha kurulmuştur ama bu iktidar, iradeyi tanımak yerine yine savaş çığırtkanlığı yapıyor. Karşımızdaki iktidar madem tüm yaşam alanlarımızı yok ediyor o zaman yapmamız gereken kaderimize razı olmak değildir. Yan yana gelmeli, iyiliğin sesini yükseltmeliyiz. Biz biliyoruz ki iyi olanlar kazanacak" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerin yakın zamanda yapılmış tüm seçimlerden ayrı bir önem taşıdığına vurgu yapan Temelli, "Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz' diyoruz. Şimdi Kentimizi yönetme iradesini ortaya çıkarma zamanıdır. Bu saldırılara karşı tam da demokrasi cephesini geliştirme dönemidir. Olduğumuz yerde İzmir'de Narlıdere’de güçlü bir dayanışma göstermeliyiz. Sizinle dayanışmaya geldik. Sizinle haklarınızı savunmaya geldik" dedi.

Temelli'den sonra kısa bir konuşma yapan Mustafa Aslan, HDP'nin daha önceki dönemlerde gösterdiği güçlü dayanışmayı bu seçimde daha da büyütme beklentisi taşıdıklarını ifade etti. Seçimde Alevi derneklerinin alacağı tavır üzerine kendi iç tartışmaları yaptıklarını belirten Aslan, "Özellikle HDP'nin batı illerinde alacağı tavır hepimizi yakından ilgilendiriyor. Özellikle 7 Haziran süreciyle birlikte HDP'nin burada kurduğu sıcak teması bozmadan geliştirecek bir tavrı HDP'den bekliyoruz. Yerel yönetimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. AKP'nin yerel demokrasi anlayışı zaten ortadadır, hepimizin daha demokratik daha halkçı ve yerel yönetim anlayışına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, heyet Yamanlar Alevi Kültür Derneği ve Cemevi ziyaret edildi. Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt, HDP'nin tüm saldırılara karşı Alevilerle dayanışmayı kesmediğini söyledi.

Bu haber 411 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..