Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Mustafa Deprem mezarı başında anıldı

Mustafa Deprem mezarı başında anıldı

12 Kasım 2018, 19:10

Pankreas kanseri nedeniyle geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da hakka yürüyen Kantarma Pirlerinden Mustafa Deprem mezarı başında anıldı.

Pankreas kanseri nedeniyle geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da Hakka yürüyen Kantarma Pirlerinden Mustafa Deprem mezarı başında anıldı. Köln Mühlheim Mezarlığı’nda yapılan anmaya Deprem’in ailesi ve yakınları katıldı.

Pir Veli Uğur’un yaptığı açılış konuşmasının ardından, Pir Hüseyin Bildik dar gulbangı okudu. Dostları tarafından yapılan kısa konuşmaların ardından mezar başındaki anma son buldu.

LEVERKUSEN DERGAHI’NDA ANMA

Pir Mustafa Deprem için Leverkusen Alevi Dergahı’nda da bir anma gerçekleştirildi. Anma çerağların uyandırılması ile başladı. Çerağların uyandırılmasının ardından Deprem’in çocukları birer konuşma yaptı.

Deprem’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından diğer konuşmalara geçildi. Feda temsilcisi Jinda Deniz, Can Tv adına Hüseyin Narlı, mücadele arkadaşı Suat Bozkuş, Deprem’in hem sol mücadelesini, hem de inanç eksenli yaptığı çalışmaları anlattı.
Anma’da Deprem’in yakınları da kısa birer konuşma yaptı. Cemo Doğan’ın seslendirdiği deyişlerin ardından lokma gulbangı verildi.
Anmanın sonunda Deprem için lokmalar pay edildi.

 

 

MUSTAFA DEPREM KİMDİR?

Mustafa Deprem 70’lerin başından itibaren Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ile başlayan siyasi mücadelesini, meslek örgütü olan dönemin etkin sendika hareketi TÖB-DER’de de yönetici olarak sürdürdü.
1970’ler ve 80’ler Deprem’in aynı zamanda mahkeme, yargı ve hapis hayatıyla tanışma dönemi oldu. Özellikle 1980 Askeri Cunta döneminde, bütün diğer devrimci ve ilericilerle birlikte çok yoğun ve uzun süreli işkence ve hapis cezalarına çarptırıldı.
90’lı yıllardan itibaren Almanya’da siyasi mülteci olarak yaşamını sürdüren Mustafa Deprem Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Pirler Kurulu’nda ve Maraş Girişimi bünyesinde çalışmalar yürüttü. 2012’den itibaren ise TV10 televizyonunda “Yol Erkân” programını hazırlayıp sundu.

LEVERKUSEN/ALMANYA

Bu haber 386 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..