Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim HDP’den açıklama:

Dersim HDP’den açıklama:

06 Kasım 2018, 20:29

Açıklamada, “Siyasi operasyonlar ve hukuk dışı uygulamalarla, demokratik mücadele alanının yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde, parti olarak bu saldırıları boşa çıkarmanın mücadelesini vermeye devam ediyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü, 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan milletvekilleri ve belediye eş başkanları için basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı okuyan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, “Kürt siyasi tarihinde 4 Kasım Darbesi, 2. bir darbedir diyerek “Hukuk dışı bir şekilde yapılan operasyonlar Türkiye siyasetine 4 Kasım darbesi olarak geçmiştir. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 28 Temmuz 2015’deki “dokunulmazlıklar kaldırılmalı” ve “bedelini ödemeliler” açıklamasından sonra HDP ve bileşeni partilerin yönetici ve üyelerine yönelik yapılan operasyonlarda 12 binden fazla partilimiz gözaltına alındı; 5 binin üzerinde yöneticimiz, belediye eş başkanlarımız ve üyemiz ise tutuklandı” ifadelerini kullandı.

 

 

“TOPYEKÜN DİRENİŞ GÖSTERECEĞİZ”

Saldırılara karşı mücadele edeceklerini belirten Farisoğulları, şunları kaydetti:

“4 Kasım Siyasi Darbesi’nin 2’inci yıldönümünde, Bizler, Türkiye halklarını şiddet girdabına sokmak ve ‘tek adam yönetimi’ne mahkum etmek isteyen bu anlayışın karşısında dün olduğu gibi bugün de en güçlü duruşu ortaya koymaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Demokratik siyasetin tasfiyesine yönelik yapılan topyekûn saldırılara karşı topyekûn bir direniş gösterecek, bu hamleleri boşa çıkaracak örgütsel ve siyasal mücadelemizi sürdüreceğiz.

Halklarımızın emeği, iradesi ve oylarıyla temsil hakkını kazanan vekillerimiz şahsında partimize yapılan bu siyasi darbeyi protesto ediyoruz. 4 Kasım Siyasi Darbesi’nden 2 yıl sonra bir kez daha belirtiyoruz ki, demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız. Halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin kararlı neferi olacağımızın sözünü veriyoruz.”

PİRHA/DERSİM

Bu haber 389 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..