Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Sen hiç zeka testi yaptırdın mı Nedim Şener!..

Sen hiç zeka testi yaptırdın mı Nedim Şener!..

21 Ekim 2018, 19:57

"5 günlük asker olsan ne yapardın, komutanın emrine uyup gelişigüzel ateş mi açardın yada vatan millet Sakarya deyip öldürülmeni mi beklerdin. Neden ölmek istesin o çocuk Nedim Şener..."

Aydın olmanın, gazeteciliğin yada yazarlığın bir testi var mıdır acaba yada her önüne gelen kendisini demokrat olarak adlandırabilir mi? Bugüne değin böyle bir test yapılmadı ama öyle bir noktaya geldik ki sanki artık yapılmalı. İşin şakası bir yana Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri hiç demokrasi yaşanmadığından dolayı herkesin demokrasi anlayışı da değişik ve kimse birbirine ayak uyduramıyor. Hiç unutmam, bir milli maç izliyorum yazlıkta, en az 300 kişi var ve 1 futbolcunun o sahada ne işi olduğu konusunda hemfikirler. Maçın son 10 dakikasında teknik direktör de seyirciye uymuş gibi çıkardı oyuncuyu. Ne mi oldu, sahanın en iyisini neden çıkardığı üzerine küfür işitmeye başladı bu kez teknik direktör.

Nedim Şener'le de benim ortak bir yanımız var, daha doğrusu darbe girişimine birazcık aynı pencereden bakıyoruz, o da ben de darbe girişiminin NATO menşeyli olduğu konusunda hemfikiriz. Sonuç ne mi oluyor, aynı bu anlattığım maçtaki gibi Nedim bana Fethullah Gülenci diyor. Aynı maçtaki durum, mantık değişmiyor, tabii bunun adına mantık deniyorsa.

Nedim Şener darbe girişimi günü 5 günlük erlerin de darbeci sayılması gerektiğini söylemiş. Bir programda konuşan Şener "15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı veya 16 Temmuz sabaha karşı 03.00'de gerçekleşseydi, o er, öğrenci falan denilen adamlar var ya, bir darbeyi gerçekleştiren failler olacaklardı. Olaya böyle bakmak lazım. 15 Temmuz darbe girişiminde 5 günlük er olması fark etmez, ya da görev gereği gitmiş dahi olsa darbeye kalkışmıştır. Boğaz Köprüsü'nde bir er, komutanı tarafından kafasına sıkılıp öldürüldü. Şehit oldu. Neden? Halka ateş etmediği için. Ben o şehit olan askerle, diğerlerini nasıl ayıracağım? Diğer erler darbeye kalkışmış. Görevle gidiyor. Darbe gecesi CNN Türk'ü basan 3 ya da 4 yüzbaşı, 7-8 tane de er var. Oradaki erlere, 'Komutanların yasadışı talimatlarına uyamazsınız' dedim. O çocukların hepsi beraat etti. Oysa o erlerin ceza alması gerekiyordu. CNN Türk'ü bastılar. Ellerinde silahla geldiler." demiş.

Önce şunu sorayım sana Nedim Şener, "SEN İNANDIĞIN YADA ZORLANDIĞIN BİŞEY İÇİN ÖLMEYE HAZIR MISIN" Bunun 3 ayrı yanıtı olmaz Nedim Şener, "EVET" yada "HAYIR" dersin. İstersen sana daha pratik dille anlatayım Nedim Şener, belki pratikten yola çıkarak o var olduğunu zannettiğin beynin algılar. Ben diğer gazeteci arkadaşlarımla beraber senin ve Ahmet Şık'ın tutuklanışını protesto etmeye gittiğimde astımal bronşit hastasıydım. Yani bu hastalığım taaaa 11 yaşımdan beri var. Orada ciddi gaz yeme olasılığımız vardı ve ben nefes darlığından ölebilirdim. HDP 7 Haziran seçimlerini kazandığında kutlama mitingine gittim ve en ciddi gazı yedik. Aynı hastalığa sahip sevgili Ertuğrul Kürkçü'yle beraber düştük dizlerimizin üstüne ve bakıştık. Gezi olaylarında kaç kez gaz yediğimi ve yere düştüğümü anımsamıyorum bile. Yani ben demokrasi adına ölmeye hazırım yada hiç aklımın ucuna bile gelmedi ama senin böyle durumlarda ne yapacağını çok merak ediyorum, yoksa bu gazları yememek adına mı Erdoğan'ı demokrat sanıp birden desteklemeye başladın. Bir daha söylüyorum, bunun 3 yanıtı yok Nedim, sadece 2 tane.

Gelelim yazdığına, 5 günlük asker olsan ne yapardın, komutanın emrine uyup gelişigüzel ateş mi açardın yada vatan millet Sakarya deyip öldürülmeni mi beklerdin. Neden ölmek istesin o çocuk Nedim Şener, neden, o çocuk öldüğünde darbe başarılı yada başarısız mı olacak.

Sana daha iğrençlerini anlatayım istersen, son 2 yıldır işkenceleri, daha doğrusu taciz işkencelerinin çoğunu Gülenci diye hapse girip aynı tacize maruz kalmamak için yapan memurlar var, bunu biliyor muydun, aynı o çocukların durumu gibi, ya işkence yapacak ve belki uzun süre tedavi olacak yada kendisine yapılmasına izin verecek ki onda da tedavilik bir durum. Onca hapishane intiharının nedenini bir araştır istersen. Bu dediklerimin hem şehitleri, hem şahitleri var, hem de raporları. Kendini onların yerine koy istersen 5 dakikalığına, hangisini tercih ederdin, bana bir yaz, söz aramızda kalacak.  

Şu tümceyi söylerken gerçekten hiç utanmadın mı acaba diye merak ediyorum, "Diğer erler darbeye kalkışmış." Sana bir tavsiyem var Nedim Şener, erlerin darbeye kalkıştığını düşünecek duruma geldiysen, sen bence paranoyayı da geçmişsin, gel bizim yanımıza, seni tedavi ettiririz, demokratlığına döner misin bilemem ama en azından seni normal bir insan haline getirebiliriz.

Artigercek

Bu haber 404 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..