Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’deki yangınlara ilişkin önerge işleme konulmadı

Dersim’deki yangınlara ilişkin önerge işleme konulmadı

02 Ekim 2018, 22:04

HDP'li Dilşat Canbaz'ın soru önergesi Meclis Başkanlığı tarafından iç tüzük hükümlerine uygun bulunmadı.

Dersim’deki orman yangınları ve bu yangınlara müdahalenin engellenmesine yönelik milletvekili Dilşat Canbaz tarafından verilen soru önergesi işleme konulmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz tarafından Dersim'deki orman yangınları ve bu yangınlara müdahalenin engellenmesini Meclis'e taşınmıştı. Canbaz’ın önergesi Meclis Başkanlığı tarafından iç tüzük hükümlerine uygun bulunmadığı gerekçesiyle işleme konulmadı.

Canbaz, konuya ilişkin “TBMM, TSK'nin Dersim Ormanlarını Yaktığı Gerçeğini Kabul Etmiyor" başlığı ile yazılı açıklama yaptı. Doğanın geri dönüşü olmayacak bir biçimde tahrip edildiğini belirten Dilşat, "Haziran 2018'den bugüne kadar askeri operasyonlar sonucu Dersim'de Şırnak'ta, Hakkari'de, Diyarbakır'da ve birçok bölgede binlerce hektar ormanlık alan yakılmış, orman bakanlığı ve kayyum atanan valiler yangınlara müdahale etmemiş, müdahale etmek isteyen halk ise engellenmiştir” dedi.

Keyfi bir engelleme olduğunu belirten Canbaz, TSK’nin orman yakma gerçekliğine vurgu yaptıkları için önergenin kabul edilmediğini söyledi. Canbaz, “Emeğimize, kentlerimize, doğamıza sahip çıkmaya ve bu talanı durdurma yönündeki mücadelemize devam edeceğimizi ifade ediyoruz" dedi. 

Canbaz, 15 Ağustos 2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermişti. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bu haber 462 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..