Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Fadıl Öztürk’e 1 yıl 10 ay ceza verildi.

Fadıl Öztürk’e 1 yıl 10 ay ceza verildi.

02 Ekim 2018, 12:42

Şair yazar Fadıl Öztürk’e tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşmasında ceza verildi.

Ocak ayında gözaltına alındıktan sonra hakkında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla dava açılan Fadıl Öztürk'ün bugün tutuksuz yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. Saat 10.00’da İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Öztürk’e 1 yıl 10 ay ceza verildi. Cezanın 5 yıl ertelenmesini kararlaştıran mahkeme, yazarımıza ilişkin daha önce verdiği denetimli serbestlik kararını da kaldırdı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla ceza olan şair yazar Fadıl Öztürk, “Düşünceyi açıklamanın suç olması kabul edilemez” dedi. Öztürk, avukatlarının karara itiraz edeceklerini söyledi.

Artıgerçek yazarı ve Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM) eski YK üyesi şair Fadıl Öztürk Ocak ayında sabah erken saatlerde evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, emniyet ve savcılık sorgusunda sosyal medya paylaşımları ile Artı Gerçek’teki yazıları sorulmuştu.

Sosyal medya paylaşımları ile yazılarında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla yargılaması süren Öztürk’e yurt dışına çıkış yasağının yanı sıra ikametgahının bulunduğu İzmir dışına çıkış yasağı da getirilmişti.

Bu haber 424 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..