Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / FEDA; Pir Bektaş Piroğlu İtikatli yaşadı, Alevice Hakka Yürüdü

FEDA; Pir Bektaş Piroğlu İtikatli yaşadı, Alevice Hakka Yürüdü

01 Ekim 2018, 23:20

Avrupa Demokratik Aleviler Federasyonu (FEDA), Aşure lokmalarının pay edilmesi esnasında kalp krizi geçirerek hakka yürüyen Musa-ı Kazım Ocağı evladı Pir Bektaş Piroğlu için mesaj yayınladı.

FEDA,  “Alevi toplumunun inanç önderi ve Musa-ı Kazım Ocağı evladı Bektaş Piroğlu Pirimiz Hakka yürümüştür. Devr-i daim olsun. Bütün Alevi toplumunun başı sağolsun” dedi.

Mesajda, Manisa’da Çepnidere köyünde cemevinde verilen aşure lokması sırasında yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçirerek Hakka yürüyen Pir Bektaş Piroğlu’nun gerek yaşamı boyunca ve gerekse hakka yürür iken dahi ‚Yol’dan çıkmadığını, yol ve erkan için itikatli bir şekilde hizmet ettiği vurgulandı.  

 ‘Nahak zihniyeti ve Hınzır paşalar ile Alevi toplumsallığının dağıtılmaya çalışıldığı bir dönemde Alevice bir duruş sergileyen Pir Bektaş Piroğlu’nun kutsal bir hizmet esnasında kalp krizi geçirdiği sırada bile halk ve hak’tan özür dilediği konuşması-nefesi onun bize bıraktığı, pir-u pak, duru mirasına sahiplenmek bizlerin görevidir.‘ diyen Avrupa Demkratik Aleviler Federasyonu (FEDA), ‘İtikatli yaşayıp, Alevice Hakka Yürüyen  Pir Bektaş Piroğlu’nun devri daim lsun‘ dedi..

Bilindiği üzere 79 yaşındaki Pir Bektaş Piroğlu, Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere köyünde cemevinde aşure lokmalarının pay edilmesi esnasında konuşma yaparken kalp krizi geçirmiş ve cemevinde bulunan doktorun  müdahale etmesinin ardından hastaneye götürülmüş ancak kurtarılamayarak hakka yürümüş idi.

Avrupa Demokratik Aleviler Federasyonu (FEDA)

Bu haber 518 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..