Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alman vatandaşı Alevi gözaltına alındı

Alman vatandaşı Alevi gözaltına alındı

21 Eylül 2018, 14:53

Hamburg Alevi Kültür Merkezi eski başkanı Alman vatandaşı Nurali Demir bugün sabah saatlerinde İstanbul hava alanında Türkiye'ye giriş yaptığı esnada gözaltına alındı.

ARTI GERÇEK - Alman vatandaşı olan Hamburg Alevi Kültür Merkezi eski başkanı Nurali Demir, 21 eylül günü İstanbul'da sabah saatlerinde havalanından giriş yapacağı sırada gözaltına alındı. Hamburg Alevi Kültür Merkezi gözaltına alınan eski başkanlarına yönelik uygulamayı kınarken konuyla ilgili bir yazılı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklama şöyle:

Hamburg Alevi toplumu olarak Nurali Demir'in Türkiye'de tutulduğu polis gözetiminden derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Erdoğan'ın Almanya'ya beklenen ziyareti göz önüne alındığında bu gözaltı demokrasi ve ifade özgürlüğüne yapılan bir darbedir. Başbakan Merkel, politikasının odağına ekonomik konulardan ziyade Türkiye'deki insan haklarını koymalıdır. 

Bu nedenle Federal Almanya Cumhuriyeti'nden derhal harekete geçmesini ve Nurali Demir'in bir an önce serbest bırakılmasını talep etmesini istiyoruz.

Bu haber 378 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..