Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Dersim’deki orman yangını ancak hava yoluyla müdahale edilebilir’

‘Dersim’deki orman yangını ancak hava yoluyla müdahale edilebilir’

19 Ağustos 2018, 16:41

Dersim’in Hozat ilçesinde günlerdir süren ve müdahale edilemeyen orman yangınlarına ilişkin yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Yangın bölgesine giden bir yurttaş, yangına ancak hava yoluyla müdahale edilebileceğini söyledi.

Dersim’de Hozat, Ali Boğazı, Bozan Yaylası, Zogar, Dereköy, Kozluca, Zengi, Değirmen Dere bölgesinde orman yangınları, rüzgarında etkisiyle yayılarak devam ediyor. Elimize yeni ulaşan yangın görüntülerinde yangının rüzgarın da etkisiyle yayıldığı görülüyor.

Hozolca Köyü’nün yaylalarına çıkan bir yurttaşın çektiği videoyla yangın bölgesini görüntüledi. Gitgide rüzgarın etkisiyle yangının yayıldığı belirten yurttaş, sabah saatlerinde küçük bir bölgede yangının olduğunu akşama doğru rüzgarın etkisiyle yayıldığını belirtti.

 

Yangın çıkan alanın geniş bir bölge olduğunu vurgulayan yurttaş, insan eliyle müdahalenin zor olduğunu ancak ancak hava yangın söndürme araçları müdahalesiyle mümkün olabileceğini söyledi. 

Bu haber 306 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..