Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Yarı finalistler belli oldu

Yarı finalistler belli oldu

09 Temmuz 2018, 09:12

Dünya Kupası’nda Cuma ve Cumartesi oynanan karşılaşmalar sonunda galip gelen Fransa, Belçika, İngiltere ve Hırvatistan yarı finale çıktı.

İlk yarı finalist Fransa

Rusya’da oynanan 2018 Dünya Kupası’nda Cuma günü ilk maçta Uruguay Fransa ile karşılaştı. Fransa 40. dakikada Varane ve 61. dakikada Griezmann’ın golleriyle Uruguay’ı 2-0 yenerek ilk yarı finalist oldu. Uruguay kalecisi Muslera Griezmann’ın sert şutunda şansız bir gol yedi. Uruguay cephesinde sakatlığından dolayı oynayamayan Cavani’nin eksikliği hissedildi.

Favori Brezilya elendi
Günün ikinci maçında Brezilya Belçika ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçın galibi 2-1’lik skorla Belçika oldu. Goller 13. dakikada Fernandinho (kk) 31. dakikada Kevin De Bruyne ve 76. dakikada Agusto’dan geldi. Favori olarak gösterilen Brezilya bu yenilgiyle Dünya Kupası’na veda etti.

İngiltere 28 yıl sonra
Cumartesi gününün ilk karşılaşmasında İsveç – İngiltere ile karşılaştı. Baskın bir oyun sergileyen İngiltere İsveç’i 39. dakikada Harry Maguire ve 59. dakikada Dele Alli’nin attığı gollerle yendi. 28 yıl sonra adını yarı finale yazdıran İngiltere, son olarak 1990’da çeyrek finalde Kamerun’u 3-2 yenerek yarı finale yükselme başarısı göstermişti.

Rusya’yı penaltılar yıktı

Kupanın son karşılaşmasında ev sahibi Rusya, Hırvatistan ile karşılaştı. Maçı Hırvatistan Cumhurbaşkanı Grabar Kitaroviç ve Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de izledi. Normal süresi Cheryhsev (30) ve Kramaric(39)’in karşılıklı golleriyle 1-1 biten maç uzatmalara gitti. Uzatmanın 110. dakikasında Hırvatistan Vida’nın golüyle öne geçmesine rağmen 115. dakikada Fernandes’in golüne engel olamayınca 2-2’lik eşitlik sağlandı. Kalan dakikalarda gol olmayınca maçın galibini penaltılar belirledi. Penaltılarda 4-3’lük üstünlük kuran Hırvatistan, yarı final biletini alan son ülke oldu.
AZAD AGIR/FRANKFURT

Kupa Avrupa’da kaldı
Büyük çekişmelere sahne olan ve Fransa, Belçika, İngiltere ve Hırvatistan yarı finale yükselmesiyle Dünya Kupası’nın Avrupa’da kalması kesinleşti.

Yarı final eşleşmeleri ve maç programı ise şöyle:
10 Temmuz Salı
20:00 Fransa- Belçika
11 Temmuz Çarşamba
20:00 İngiltere – Hırvatistan

Bu haber 512 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..