Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / KCDK-E: Madımak'ta katliam yapan gerici zihniyet bugün iktidar!

KCDK-E: Madımak'ta katliam yapan gerici zihniyet bugün iktidar!

02 Temmuz 2018, 09:44

'Madımak katliamı çok planlı bir devlet operasyonu olarak hayata geçirtilmiştir. Katiler DAİŞ zihniyetli çeteler olsa da planlayan ve hayata geçirten tekçi devlet aygıtıdır.'

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanlık Divanı, 2 Temmuz Madımak katliamında hayatını kaybedenleri andı. Açıklamada, Madımak katliamı gerçekleştiren zihniyetin bugün iktidarda olduğu belirtildi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı adına yapılan açıklama şöyle:

‘’33 canın Sivas Madımak Otel’de yakılarak katledilmesinin 25. Yıldönümündeyiz. Ortaçağ karanlığını, vahşetini aratmayan bu alçak katliam tıpkı Roboski gibi hafızalara kazınmıştır. Biz bu tekçi zihniyeti Koçgiri’de, Dersim’de, Ağrı’da, Zilan’da, Çorum’da, Maraş’ta, Roboski’de tanıyoruz. Devletin tekçi zihniyetini farklı kimlik ve inançlar üzerinde egemen kılmak için ya kendisi ya da denetimindeki katiller sürüsüne cinayetler ve katliamlar yapmakta veya yaptırmaktadır.

SORUMLU DEVLETTİR

Benzer tüm katliamların olduğu gibi Madımak katliamının da sorumlusu devlettir. Bu vahşi katliam her şeyiyle bir devlet operasyonudur. O gün ne emniyet, ne TSK saatlerce müdahale etmeyerek bu katliamın gerçekleşmesine müsaade etmişlerdir.

Madımak katliamı çok planlı bir devlet operasyonu olarak hayata geçirtilmiştir. Katiler DAİŞ zihniyetli çeteler olsa da planlayan ve hayata geçirten tekçi devlet aygıtıdır. Dönemin Cumhurbaşkanı Demirel katliamdan hemen sonra bir Alevi kanat önderine söylediği; “biz Alevilerle Kürtlerin birleşmesini istemiyoruz” sözü her şeyi ortaya koymaya yetmektedir. “Bunun için MGK tartışma yaptık ve bunu engellemek için kararlar aldık” tehdidi ve söylemi her şeyi net açıklamaktadır.

ORTAK MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ

Bu nedenle Madımak katliamını anlamak, hesabını sormak için tekçi zihniyetin korktuğu farklı kimlik ve inançların mücadelesini ortaklaştırmak gerekmektedir. Başta Kürtler, Aleviler olmak üzere tüm farklı kimlik ve inançların, demokratların, devrimcilerin 24 Haziran’da gaspla iktidar olan aynı tekçi zihniyetin sahipleri AKP-MHP’ye ve diktatör Erdoğan’a karşı demokrasi, eşitlik ve özgürlük cephesini oluşturarak ortak mücadeleyi yükseltmeliyiz.

Bu gerici zihniyet 25 yıl sonrada aynı katliam ve yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Tekçi faşist zihniyetle işgal, asimilasyon, inkar ve ret ederek suç defterini kabartıyor. Ortadoğu’da cihadist gruplara, çetelere, katillere verdiği destek, Efrin işgali, Rojava ve Güney Kürdistan’a saldırılar ve uyguladığı vahşet yöntemleri buna en açık örnekler olmaktadır.

KCDK-E olarak Madımak katliamının 25. yılında yaşamını yitiren tüm canları saygıyla anıyor, bıraktıkları anılar ve mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceğimize söz veriyoruz. Bu katliam emri verenleri ve katliamı yapanları nefretle kınıyoruz. Katliamcı zihniyetten hesap sorana kadar mücadelemize devam edeceğiz.’’

ANF

Bu haber 473 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..