Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Madımak’ta hayatını yitirenler için Berlin’de yürüyüş düzenlendi

Madımak’ta hayatını yitirenler için Berlin’de yürüyüş düzenlendi

02 Temmuz 2018, 09:27

Berlin Alevi Toplumu Cemevi, 25 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Aptal etkinliklerine katılmak için Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 can için bir yürüyüş düzenledi.

Berlin Alevi Toplumu Cemevi’nin öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve etkinliklere çok sayıdaki dernek, kurum, kuruluş ve girişim destek verdi. Katliamın 25’inci yılında, aralarında Yeşiller Federal Meclis milletvekili Canan Bayram, Sol Parti Federal Meclis milletvekili Paskal Meiser ile Sol Parti Berlin Eyalet Meclis milletvekili Hakan Taş’ın da bulunduğu kalabalık Hermannplatz’da toplandı.

Berlin Alevi Toplumu Başkanı Numan Emre, yaptığı konuşmasında , “2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Aptal etkinliklerine katılan aydın, yazar ve genç yaştaki sanatçılar radikal İslamcıların korkunç saldırılarıyla karşılaştılar. Türkiye tarihinin en karanlık ve utanç olayı olan Sivas katliamında hedef Alevilerdi” dedi.

Sol Parti Millet vekillerinden Pascal Meiser, Hakan Taş ve Yeşiller Partisinden Canan Bayram ise konuşmalarında sorumluların yargılanmadıklarını vurguladı.

Sivas’taki katliamda yaşamını yitirenler arasında bulunan sanatçı Hasret Gültekin’in eşi Yeter Gültekin de kalabalığa hitap etti. Gültekin, katliamın sorumlularının Almanya’da olduklarını ve burada serbestçe dolaşıp yaşadıklarını, hatta kimilerinin de işadamı olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kalabalık, katliamda hayatını kaybeden 33 kişinin fotoğraflarını taşıyarak Kreuzberg semtinde bulunan cemevine gitti.

Bu haber 455 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..