Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Hızır Paşa varsa Pir Sultan da olacaktır'

'Hızır Paşa varsa Pir Sultan da olacaktır'

28 Haziran 2018, 12:17

HDP’nin Alevi milletvekillerinden Kemal Bülbül, tüm zorluklara rağmen Antalya’dan bir milletvekili çıkarmanın kazanım olduğunu, ancak devam eden toplumsal sorunların ciddi anlamda mücadele ve demokratik bilinç gerektirdiğini vurguladı.

24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından Antalya’dan HDP milletvekili seçilen Kemal Bülbül meclise gidecek. Bülbül, mecliste sadece Alevilerin değil tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin sesi olacak.

Seçim sonuçlarının henüz açıklandığı ve Anadolu Ajansı’nın manipülasyonları devam ederken HDP Antalya il örgütü basın açıklaması yaparak halka manipülasyona gelmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

HDP Antalya İl Eş Başkanı Songül Şarklı, Anadolu Ajansı’nın yaydığı verilerin güvenilir olmadığını ve manipüle edilmiş sonuçlar olduğunu kaydetti.

“NEREDE BİR HIZIR PAŞA VARSA ORADA BİR PİR SULTAN OLACAKTIR”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise Antalya’dan bir vekil almanın büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

 

 

Seçim sonuçlarına göre işlerinin hala çok zor olduğunu vurgulayan Bülbül, toplumsal sorunların çözümü hala ciddi anlamda mücadele ve demokratik bilinç gerektiren sorunlar olarak devam ettiğini söyledi. Bundan sonra daha fala mücadele edecelerini kaydeden Bülbül, “Bizim tarihimizde örnekler var. Nerede bir Dehak varsa orada bir Kawa olacaktır. Nerede bir Nemrut varsa orada bir İbrahim olacaktır. Nerede bir firavun varsa orada bir Musa olacaktır. Nerede bir Yezit varsa orada bir Hüseyin olacaktır. Nerede bir Hızır Paşa varsa orada bir Pir Sultan, nerede bir Kemalist sistem varsa orada bir Seyit Rıza ve Alişer olacaktır. Biz bunlardan ve bu süreci yaratan şehitlerimizden aldık bu kültürü ve bunu yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Pirhaber

Bu haber 458 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..