Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ''Çorum'da Aleviler hem canlarını, hem inançlarını kaybetmiştir''

''Çorum'da Aleviler hem canlarını, hem inançlarını kaybetmiştir''

28 Mayıs 2018, 18:48

Demokratik Alevi Derneği (DAD) Çorum Katliamı’nın 38. yılında yaptığı açıklamada, katliamı lanetleyerek, “Hakka yürüyen canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

“Nerdeyse her güne bir katliam adının yazıldığı bu coğrafyada,  iktidar her seferinde bir bahane bulup katliam yapmıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“ÇORUM’DA İÇ SAVAŞ YAŞANMIŞTIR”

“27 Mayıs 1980’de Gün Sazak’ın öldürülmesini bahane eden sivil faşistler “Kana Kan İntikam- Kanımız aksa da zafer İslamın,” diyerek sokağa inip Çorum da halka saldırmaya başlamıştır. Sürekli kargaşanın yaşandığı Çorum’da halk hazırlık ve örgütlü bir şekilde direnişle cevap vermiştir. 1 Temmuz’a kadar yer yer saldırılara çatışarak direnerek cevap veren Çorum halkı ve sol güçler 2 Temmuz’daki sokağa çıkma yasağına kadar direnmiştir. 2 Temmuz’da sokağa çıkma yasağına rağmen sivil faşistler sokakta istedikleri gibi hareket edip önceden belirledikleri Alevilerin ve sol görüşlü kişilerin evlerine girip canlarımızı katletmişlerdir.
4 Temmuz da sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup TRT’nin Milönü Mahallesi’nde bulunan Alaaddin Cami’sinin bombalandığı ve kurşunlandığı şeklinde yalan haberleri yaymasıyla Cuma namazından sonra camiden çıkan halk sivil faşistlerin önderliğinde Çorum merkez ve ilçelerinde saldırıya geçmişlerdir. Tüm olanlara göz yuman devlet adeta Çorum’da iç savaş yaratmıştır.
Saldırılar karşısında barikat kurup direnen halk elinden geldiğince kendini korumaya çalışmıştır. 10 Temmuz’da olaylar sonlandığında yaklaşık bir buçuk ayda 57 canımız katledilmiş, 300’e yakın canımız yaralanmıştı. 300’e yakın ev ve işyeri ise tahrip edilerek yakılıp yıkılmıştı.”

 

 

“ALEVİLER EVLERİNDEN, YURTLARINDAN KOPTULAR”

Maraş, Malatya ve Sivas’ta benzeri katliamların yaşandığı belirtilen açıklamada,  “İnsanlar evlerinden yurtlarından kopmuş ekonomik anlamda zayıflamıştır. Kendini daha korunaklı olacağını düşündüğü büyük metropollerde yaşam bulmak için yer değiştirmiştir. Her katliam sonrası Aleviler, hem canlarını, hem mallarını hem de inançlarını kaybetmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, katliamlar lanetlenerek, “hakka yürüyen canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” denildi.

 

Bu haber 632 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..