Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Turgut Öker’in adaylığı YSK tarafından kabul edilmedi

Turgut Öker’in adaylığı YSK tarafından kabul edilmedi

26 Mayıs 2018, 08:04

24 Haziran’da yapılacak olan seçimde İstanbul 3’ncü bölgede HDP’den 1’nci sıra adayı olarak gösterileren, AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in adaylığı YSK tarafından kabul edilmedi.

Yüksek Seçim Kurulu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker'in milletvekilliği adaylığını düşürdü. Turgut Öker, HDP tarafından İstanbul 1. Bölge’den ilk sırada milletvekili adayı gösterilmişti. 

YSK'nin kararını doğrulayan Öker, "Yargı yolu kapalı, yapacağımız bir şey yok, mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Asıl mücadele bundan sonra başlıyor" dedi. 

Artı Gerçek'e konuşan Öker, kararın siyasi olduğuna, 7 Haziran seçimlerinde de Erdoğan'ın kendisini meydanlarda hedef aldığına dikkati çekerek şunları söyledi: "Son kararı vermiş YSK, heyet de karar verdi. Benim iki sene önce Maraş'ta bir konuşmam olmuştu. Maraş Katliamı'nın yıldönümünde. Tayyip Erdoğan'a "Yezid" demiştim, "Senin elin kanlı" demiştim katliamdan dolayı. Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı ceza almıştım. Onu gerekçe göstererek benim başvurumu reddetiler. İtiraz yolu kapalı, yapılacak hiçbir şey yok şu an. Bunun bizzat Tayyip Erdoğan'ın talimatı olduğu açık bir şey. Ben 7 Haziran seçimlerinde de aday olmuştum. Taa o zaman meydanlarda doğrudan beni kastederek "Alisiz Aleviliği" savunan biri milletvekili olmaya geliyor diye.. Ta o zaman beni gündemine aldı. Şu anda Demirtaş nasıl tutsaksa benim adaylığım da aynı hesap üzerinden engellenmiş durumda. Yine tam gaz çalışmayı sürdüreceğim." 

Öker, yerine büyük olasılıkla Alevi bir partilinin listeye eklenerek aday gösterileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber 502 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..