Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ferhat Tunç, HDP’den İstanbul 3.Bölgeden milletvekili aday adayı

Ferhat Tunç, HDP’den İstanbul 3.Bölgeden milletvekili aday adayı

17 Mayıs 2018, 22:16

“2011’deki deneyimimin ardından aklımdan hiç geçmemesine rağmen, halkımdan, dinleyici çevrelerimden gelen ‘baskı’ neticesinde, aktif siyaseti Meclis’te de sürdürebileceğimi düşündüm”

Sanatçı Ferhat Tunç, HDP’den İstanbul 3.Bölgeden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Tunç, açıklamasında “2011’deki deneyimimin ardından aklımdan hiç geçmemesine rağmen, halkımdan, dinleyici çevrelerimden gelen ‘baskı’ neticesinde, aktif siyaseti Meclis’te de sürdürebileceğimi düşündüm” ifadelerine yer verdi.
Sanatçı Ferhat Tunç, HDP’den İstanbul 3. Bölge’den milletvekiliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

“SANAT ÜRETİMİMİ YÜRÜTÜRKEN SİYASETTEN KOPMAM MÜMKÜN OLMADI”

Tunç’un açıklaması şöyle:
“Sanat üretimimi yürütürken, siyasetten kopmam da pek mümkün olmadı. Çünkü şarkılarım da bu toplumun dertleri ve çareleri içindi. Toplum için daha çok şey yapma arzusu, beni bir insan hakları aktivistine de dönüştürdü. Aktif siyaset de bu minvalde önemsediğim bir pratik oldu.
Her ne kadar egemen siyaset anlayışı toplumda bu alana dair güvensizlik oluşturduysa, mesela Halkların Demokratik Partisi (HDP) gibi pirüpak kalmayı başarmış, artık çözüm gücü haline gelmiş deneyimlerimiz var.”

“MECLİSTE GÖRÜŞMEK ÜZERE

“2011’deki deneyimimin ardından aklımdan hiç geçmemesine rağmen, halkımdan, dinleyici çevrelerimden gelen ‘baskı’ neticesinde, aktif siyaseti Meclis’te de sürdürebileceğimi düşündüm. Aynı zamanda ‘kolay günler’de değil, tam da böyle zamanlarda kimi roller üstlenmenin daha anlamlı olduğuna eminim. Toplum bunca kötülüğe rağmen umudunu bir an olsun yitirmiyorsa, orada HDP’nin enerjisini işaret etmek lazım. Bu enerjiyi beslemenin, büyütmenin cesaretinde, emeğinde payımın olmasını istedim” ifadeleri yer alınan açıklama şöyle devam etti:
“Bu sebeple, HDP’den İstanbul 3. Bölge’den milletvekiliği için aday adaylığı başvurusunda bulundum. Partinin yetkili organlarının onayı halinde, daha çok sesimin çıkacağını düşündüğüm Meclis’te görüşmek üzere.”

Pirhaber

Bu haber 749 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..