Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Aleviler AKP’ye oy vermeyecektir"

"Aleviler AKP’ye oy vermeyecektir"

16 Mayıs 2018, 18:38

FEDA Eşbaşkanı Veli Kaya, “Aleviler AKP-MHP ittifakına oy vermeyecekler. Alevilerin inanç merkezlerine hakaretler, nefret söylemleri edildi. Bu anlamda Aleviler AKP’ye oy vermeyecektir” dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Veli Kaya 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Alevilerin nasıl tavır almaları gerektiğini PİRHA’ya değerlendirdi.

Kaya, AKP-MHP ittifakının artık ülkeyi yönetemez hale geldiğini belirterek, yönetimi yeniden alabilmek için baskın seçimi ortaya attıklarını kaydetti.

“Uluslararası ilişkileri zayıfladı, ülke ekonomik olarak dibe vurdu” diyen Kaya,  “Bu şekilde 2019’a kadar gitmeleri mümkün değil. Hem Afrin’deki işgalle milliyetçilerden oy alabileceklerini düşündüler. Yine halk tarafından yoğun eleştiriler var, işçi emekçi, köylü, kadın iktidara bir eleştirisi var. İnsanlar nefes alamaz hale geldi” diye konuştu.

“ALEVİLER AKP-MHP İTTİFAKINA OY VERMEYECEKLER”

Şu an bu baskılara itirazların geliştiğini ifade eden Kaya, bunu sandığa taşımanın önemine dikkat çekti.

 

 

Kaya ayrıca, “Geçmişte oyların çalındığını ve hile yapıldığını hatırlarsak bizim yapmamız gereken, her türlü oyuna karşı örgütlenmemiz. Biraraya gelmemiz. Örgütlü olmayan insanları biraraya getirmek gerekir” diye ekledi.

Kaya Alevilerin seçime nasıl bakması gerektiğini ise şöyle açıkladı:

“Aleviler AKP-MHP ittifakına oy vermeyecekler. Alevilerin inanç merkezlerine hakaretler edildi. Nefret söylemleri edildi. Bu anlamda Aleviler AKP’ye oy vermeyecektir.

“HDP’NİN BARAJ ALTINDA KALMAMASI İÇİN ÇABA HARCANMALI”

CHP’nin ittifak ettiği kesimlere bakıyoruz, biri Sivas’ta, “gazanız mübarek olsun” diyen, diğeri Çiller döneminde içişleri bakanlığı yapan biri.

Alevilerin felsefeleri gereği sol bakış açıları var. Emek ve insanı esas alan bir  bakış açısı var.

Aleviler şunu bilmelidir ki; CHP’nin yaptığı ittifak da sağ ittifaktır. Tüm toplumu kucaklayan şu an HDP var. Aleviler HDP’ye oy vermeli, baraj altında kalmaması için çaba harcamalı. Eğer sağ ittifaklar alır, HDP baraj altında kalırsa, Aleviler için kültürel ve fiziksel soykırımın önü açılacaktır.”

Bu haber 433 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..