Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP'siz Türkiye karanlığa mahkumdur

HDP'siz Türkiye karanlığa mahkumdur

02 Mayıs 2018, 20:52

CHP’nin milletvekilliği seçimleri için HDP'yi dışarıda tutarak İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile aldığı ittifak kararı tepkilere neden oldu.

POLİTİKA - Cumhur İttifakı ile 24 Haziran seçimlerine birlikte girecek AKP ve MHP’ye karşı, muhalefet kanadında uzun süredir devam eden ittifak arayışları CHP'nin sol yerine İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’yle yapacağını açıkladığı ittifak kararıyla sınırlı kaldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayları ile girecek olan 4 parti, milletvekilliği seçimlerine bu ittifakla birlikte girecek. HDP dışarıda tutularak kurulan bu ittifaka dair resmi açıklamanın Perşembe günü yapılması bekleniyor.

'Millet İttifakı' ve 'Demokrasi İttifakı' adlarının tartışıldığı ittifakta HDP’nin dışarıda tutulması her kesimden siyasetçinin tepkilerine neden oldu. Liberal düşünceden sol düşünceye bir çok isim tepkilerini sosyal medya platformu Twitter’dan dile getirdi.

Tepkisini "En kritik seçimde dahi en geniş seçim ittifakını kuramayan ve HDP olmasın diye direterek size altın tepside güçlü bir iktidar sunanlar bir teşekkürünüzü hakediyorlar" mesajıyla dile getiren ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas, Erdoğan'a "Cumhurbaşkanlığınız ve TBMM çoğunluğunuz hayırlı olsun" dedi.

Bu haber 645 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..