Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 4 parti ittifak protokolü imzalayacak

4 parti ittifak protokolü imzalayacak

02 Mayıs 2018, 20:26

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı.

GÜNCEL- 24 Haziran’daki seçimler öncesinde, AKP ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na alternatif olarak CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin de ittifak konusunda görüş birliğine vardığı belirtildi. Resmi açıklama henüz yapılmazken; dört partinin liderleri perşembe günü saat 15:00'da ortak bir açıklama gerçekleştirerek ittifakı duyuracak.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti yarın ittifak protokolü imzalayacak. İttifak için iki ismin öne çıktığı öğrenildi: 'Millet İttifakı' ve 'Demokrasi İttifakı.'

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı. Partilerin tam yetki ile görevlendirdiği heyetler, ilkeler çerçevesinde görüşürken, netleştirilen protokolün bugün liderlere sunulması bekleniyor.

İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI

Partilerin yarın saat 15.00'te de protokolü imzalayacağı öğrenildi. 4 parti arasında ittifakın ismine yönelik de çalışma tamamlandı. Yapılan görüşmelerde 'Millet' ve 'Demokrasi' isimleri öne çıktı. İttifaka verilecek isim için son kararı ise liderlerin vereceği öğrenildi.

İttifak, milletvekili seçimleri için oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek.

İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

Bu haber 565 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..