Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP’de aday adayı başvuruları yarın

HDP’de aday adayı başvuruları yarın

27 Nisan 2018, 19:40

Genç, kadın, engelli ve KHK mağdurlarından başvuru ücreti alınmayacak.

HDP, 24 Haziran’da yapılacak olan baskın seçim için milletvekili aday adaylığı başvurularını yarın başlatıyor. Kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar ve çok eşlilik durumu olanların aday adayı olamayacağı başvurularda genç, kadın, engelli ve KHK mağdurlarından ise başvuru ücreti alınmayacak.

Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) hafta içi gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında kurulan Merkezi Aday Belirleme Komisyonu, milletvekili seçimleri için aday adaylık başvuruları için kriterleri belirledi.
 
BAŞVURULAR 6 AYRI BÖLGEDEN KABUL EDİLECEK
 
Bugün itibariyle başlayacak olan ve takvim sıkışıklığı nedeniyle 5 Mayıs’a kadar devam edecek olan başvuruların ardından aday listesi merkezi yoklama usulüyle belirlenecek. Başvurular Diyarbakır, Van, İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara olmak üzere 6 ayrı bölgede oluşturulan Aday Adayı Kabul Komisyonu’nda kabul edilecek.
 
KADINA ŞİDDET UYGULAYANLAR ADAY OLAMAYACAK
 
Komisyon, aynı zamanda aday adaylığı kriterlerini de belirledi. İl örgütleriyle de paylaşılan kriterlere göre; HDP programı ve parti tüzüğü ilkelerine aykırı davranışlarda bulunması nedeniyle hakkında ilgili parti yetkili organlarının vermiş olduğu disiplin yaptırımı olan veya disiplin soruşturması devam eden kişiler aday adayı olamayacak. Yine kadın özgürlük çizgisini ve eşit temsil ilkesini benimsememiş olanlar, kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar ve çok eşlilik durumu olanlar aday adayı olamayacak.
 
KHK MAĞDURLARINDAN ÜCRET ALINMAYACAK
 
Komisyonca belirlenen başvuru ücretleri konusunda ise kadın ve gençlerle (18-25) birlikte engelli ve KHK mağduru olanlardan aday adayı ücreti alınmayacak. Bu kesimler dışında kalanlardan ise 2 bin TL başvuru ücreti alınması kararlaştırıldı. (Mezopotamya Ajansı)

Bu haber 621 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..