Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Şengal'den Çarşema Sor mesajı

Şengal'den Çarşema Sor mesajı

18 Nisan 2018, 16:53

Şengal Êzidî Toplumu Koordinasyonu, Êzidî halkının Çarşema Sor’unu kutladı.

Şengal Êzidî Toplumu Koordinasyonu tarafından yayımlanan Çarşema Sor mesajında Şengal şehitleri anıldı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Son yılların en büyük trajedisini, DAİŞ zulmünü yaşamış biz Êzidîler, Çarşamba Sor bayramımızı karşılarken yeniden yaşama tutunmanın çabası ve mücadelesini içindeyiz. Bu bayram Tausi Melek’in kendisini görünür kılması, baharın gelmesi, yaşamın yeniden canlanması anlamını taşımaktadır.

Bu bayramımızı kutsal topraklarımızda kutlamayı, imdadımıza koşan gerillalara ve Önder Apo’nun felsefesine borçluyuz. Şengal topraklarında bir tarih yazılmıştır. Çarşamba Sor bayramını ve diğer dini bayramlarımızı kutladığımızda şehit kanıyla yazılmış bu tarihi hep anacağız ve hatırlayacağız.

Tüm Êzidî halkımız başta olmak üzere, dostlarımızın, yardımlarını esirgemeyen ve halkımızla dayanışma içinde olan herkesin, önder Apo’nun Çarşamba Sor bayramını kutluyoruz. Bu bayramımızın halkımızın birliğine, beraberliğine, dayanışmasına ve örgütlülüğüne vesile olmasını temenni ediyoruz. Bize yardım eli uzatan ve bu uğurda şehit düşen kahraman gerillaları saygı ve minnetle anıyoruz.”

ANF

Bu haber 582 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..