Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Zulümden kurtuluş yan yana gelmekle olur"

"Zulümden kurtuluş yan yana gelmekle olur"

15 Nisan 2018, 10:03

KHK ile kapatılan TV10’un çalışanları ve izleyicileri, televizyonlarının açılması talebiyle 80’inci kez bir araya gelerek, “Zulümden kurtuluş ancak ona karşı direnenlerin yan yana gelmesiyle olacaktır” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un çalışanları ve izleyicileri televizyonlarının açılması talebiyle 80'inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eylemde “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartı açıldı. Eyleme, Munzur Çevre Derneği, Cumartesi Anneleri ve Alevi kurumları destek verdi.

‘ŞİDDET VE BASKIDAN BAŞKA YÖNETME ŞEKLİ BİLMİYORLAR’

Eylemde konuşan TV10 Haber Müdürü Turabi Kişin, 170’in üzerinde gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, “Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanlarını tutukladılar. O da yetmedi. Etha muhabirlerini gözaltına aldılar. İktidar, şiddet ve baskıdan başka bir yönetme şekli bilmiyor. Yönetme biçimi cezaevine koyma biçimi olarak ortaya çıkıyor. Bu şunu gösteriyor ki mevcut iktidarın istediği gibi haber yapmayan herkes risk altındadır. Fakat tarihten biliyoruz ki karanlık günler elbet geride kalacaktır” diye konuştu.

‘ZULÜMDEN KURTULUŞ YAN YANA GELMEKLE OLACAKTIR’

Ülkeyi yönetenlerin Suriye’de yaşananlara alkış tuttuğunu vurgulayan Pir Sultan Abdal (PSAD) Esenler Şubesi üyesi Sezgin Kartal, “Orada yaşayan halk ölümle burun burunayken burada sevinç çığlıkları atılıyor. Bu sevinç çığlıklarını atanlar aynı zamanda Alevi toplumu üzerindeki baskı ortamını oluşturanların kendisidir. Bu zulümden kurtuluş ancak ona karşı direnenlerin yan yana gelmesiyle olacaktır. Demokrasinin kendisi de iktidarı elinde bulundurmak değil bu küçücük meydanda gelen onlarla, yüzlerle buradaki umudu büyütenlerle olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘CAN TV VE YOL TV AÇILIYOR’

Can TV ve Yol TV’nin açılacağı bilgisini veren Kartal, “Bu sadece Alevi toplumu açısından değil aynı zamanda demokrasi güçleri açısından da önemli bir haberdir. Bizlere düşen de basınımıza sahip çıkmaktır” dedi.
MA

Bu haber 561 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..