Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Diyanet, dine inanmayanları ‘sapık’ ilan etti

Diyanet, dine inanmayanları ‘sapık’ ilan etti

13 Nisan 2018, 19:29

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlerde deizm ve ateizmin yaygınlaştığı tartışmalarına ilişkin, “Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT Haber’in canlı yayınında imam hatip öğrencilerinin dinden uzaklaşıp deizme yöneldiği yönündeki tartışmalara düşündürücü bir yorumla müdahil oldu.

Erbaş, Türkiye’de deistler ve ateistler dahil her inanıştan yurttaş olmasına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anayasası’nda laiklik ilkesinin yer almasına aldırış etmeden gençler arasında deizm ve ateizmin yaygınlaşmasını “iftira” olarak niteledi ve deistlerle ateistleri “sapık” ilan etti.

“ERKEK KADIN YAN YANA OLMAZ”

Yurt dışında bir camide kadın ve erkeklerin beraber namaz kıldığı fotoğrafın sosyal medyada paylaşıldığının hatırlatılması üzerine Erbaş, peygamber döneminde namazın nasıl kılındığına referansla “Erkekler ile kadınların aynı safta, karışık bir ortamda namaz kılması İslam’ın uygun bulduğu bir şey değil” dedi.

Gençlerde deizm ve ateizmin yaygınlaştığı iddiasına ilişkin soru üzerine Erbaş, şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’de konuşulduğu kadarıyla bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. Milletin, gençlerin, insanların anlamını bilmediği bazı konuları allayıp pullayarak, batılın propagandasını yaparak belki de bir alan açmaya çalışan plan diye düşünüyorum bunu. Deizm, Peygamberi inkar etmektir. Hangi Müslüman Peygamberi inkar eder de Müslüman kalabilir? Yani siz bir Müslüman gence, ‘Peygamberi inkar eden bir düşünceyi niye kabul ediyorsunuz?’ dediğinizde ‘Böyle miymiş, deizmin anlamı bu muymuş?’ diyeceğini görürsünüz, rastlarsınız. Onun için açık konuşsunlar. Deizmin ne olduğunu milletimize anlatsınlar.”

Deizmin hiçbir şeye karışmayan Tanrı anlayışı olduğunu savunan Erbaş, laiklik ilkesini hiçe sayıp kendi Sünni İslam yorumuna bağlı yurttaşlardan müteşekkil bir “millet” tarif ederek, deist ve ateistleri de sapık ilan etti:

“Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın. Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin ve insanımızın sapık ve batıl felsefi bir düşüncenin peşinden gidecek kadar buna itibar edeceğini zannetmiyorum.”

Bu haber 570 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..