Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Hannover'den Dersim’e fidan

Hannover'den Dersim’e fidan

11 Nisan 2018, 19:43

Venge Dersim Hannover grubu Dersim’e fidan gönderdi. Doğa koruma gönüllüsü Haydar Çetinkaya ve beraberindekiler fidanları Dersimlilere dağıttı.

Venge Dersim Hannover grubu Dersim’e fidan gönderdi. Doğa koruma gönüllüsü Haydar Çetinkaya ve beraberindekiler fidanları Dersimlilere dağıttı.

Venge Dersim Hannover grubunun Dersim’e gönderdiği fidanlar Dersimlilere dağıtıldı. Dağıtımdan önce konuşma yapan doğa koruma gönüllüsü Haydar Çetinkaya, “Son yıllarda özellikle ilimiz dışında yaşayan Dersimlilerin çeşitli fidan kampanyaları oluyor. Bu kapsamda Avrupa’da bir araya gelen Venge Dersim Hannover adıyla oluşturulan oluşum; Dersim’deki insanlarımıza hem üretim yapılması, tarım ve fidancılık yapılması için böyle bir şey düşündüler hem de her gün daha da yok olan yeşile katkı sunmak amacıyla bu çalışmayı yapmışlar” dedi.

Çetinkaya, “Bizler de onların adına burada bu kampanyayı yerine getirdik. Fidanları; bu işi yapabilecek, sürdürebilecek olan kişilere dağıtacağız. Venge Dersim Hannover grubuna doğaseverler adına teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı ve fidanlar Dersimlilere dağıtıldı.

Bu haber 480 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..