Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ali Hıdır Şahin Meytan Köyü’nde sırlandı

Ali Hıdır Şahin Meytan Köyü’nde sırlandı

11 Nisan 2018, 18:38

Hakka yürüyen Dersim Soykırımı tanıklarından Ali Hıdır Şahin bugün Dersim’de bulunan cemevinde gerçekleşen Hakka yürüme erkanının ardından Meytan Köyü’nde sırlandı.

Dersim’de önceki gün ani tansiyon yükselmesi nedeniyle yaşamını yitiren Dersim 1937-38 katliamının tanığı Ali Hıdır Şahin (92) için kent merkezindeki cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Dersim katliamının tanıkları, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.  
 
‘ANLATIMLARIYLA BÜYÜK MİRAS BIRAKTI’
 
Törende konuşan HDP’li Önlü, Dersim halkına başsağlığı dileyerek, Şahin’in devletin zulüm ve katliamlarına tanıklık edenlerden birisi olduğunu vurguladı. Önlü, “Devletin katliamlarını ve zulmünü onlardan duyduk. Hıdır amca da bu anlatımları ile bizlere büyük bir miras bıraktı. Dersim halkı olarak Hıdır amcanın anlatımlarına sahip çıkmak ve yapılan zulme katliamlara karşı çıkmak sorumluluğumuzdur” dedi. 
 
Daha sonra cenaze erkanı gerçekleştirilerek, halktan helallik istendi. Şahin’in cenazesi köyü Meytan’da toprağa verildi. Mezarlıkta mum yakılarak, kırmızı karanfiller bırakıldı. 
 
92 yaşında hayata gözlerini yuman Şahin’in yaşamı katliamlara tanıklık etmesi, sürgün ve cezaevlerinde geçti. Şahin, 70 yaşında “örgüte yardım” iddiasıyla tutuklanarak 6 yıl cezaevinde kaldı.
Bu haber 435 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..