Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Nurhayat Altun’un duruşması ertelendi

Nurhayat Altun’un duruşması ertelendi

06 Nisan 2018, 21:09

22 yıla kadar hapsi istenen tutuklu Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un 5’inci duruşması görüldü. Tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan ve 16 Kasım 2016’da tutuklanan Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada avukatlar hazır bulunurken, DBP, HDP, TJA ve DTK yönetici ve aktivistleri, Dersim Baro Başkanı Barış Yıldırım izledi. Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Altun SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
 
 Altun hakkında, 2012 ile 2016 yılları arasında kentte düzenlenen 22 basın açıklaması, yürüyüş, cenaze töreni, mezarlık ziyareti, telefon dinlemeleri, DTK’de yürüttüğü faaliyetler ile partisi DBP’nin gönderdiği genelgeler gerekçe gösterilerek 22 yıla kadar hapis isteniyor.
 Duruşmada, dosyada bulunan tanığın dinlenilmesi istenirken, ancak SEGBİS’ten doğan teknik sorunlardan kaynaklı tanığın ifadesi alınmadı.
 
 Altun ise SEGBİS yoluyla tek cümle ile savunma yaparak, hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunduğunu ifade ederek, tahliyesini istedi.
 
 Altun’un savunmasını yapan avukatlar, müvekkilinin üzerine atılan suçlamaların güçlü olmadığını dile getirerek, müvekkilinin katıldığı basın açıklamalarından dolayı tutuklu olduğunu ve bunun da hukuksuz olduğunu söyleyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.
 
 Verilen aranın ardından, Altun ile avukatların tahliye talebini red eden mahkeme heyeti, gelecek duruşmada tanığın dinlenmesine karar verdi. Altun’un duruşması 20 Haziran’a ertelendi.
Bu haber 472 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..