Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Eskişehir Üniversitesi'nde silahlı saldırı

Eskişehir Üniversitesi'nde silahlı saldırı

05 Nisan 2018, 18:14

Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırıda dekan yardımcısı, fakülte sekreteri ve iki araştırma görevlisi hayatını kaybetti.

HABER MERKEZİ - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 akademik personel hayatını kaybetti. Saldırganın Araştırma Görevlisi Volkan B. olduğu öğrenildi. Saldırgan fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Üniversite rektörü Volkan B.'nin daha önce akademik ve idari personele sözlü saldırı nedeniyle soruşturma geçirdiğini belirtirken, Eskişehir Valisi soruşturmayı yürütmek için 3 savcı görevlendirildiğini açıkaldı.

Bugün saat 15.00 sıralarında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Meşelik Kampüsü'ne gelen silahlı saldırgan, dehşet saçtı. Araştırma görevlisi olduğu belirtilen saldırgan, silahıyla ateş açmaya başladı. Silahlı saldırı sonucu dekan yardımcısı, fakülte sekreteri ve 2 araştırma görevlisi yaşamını yitirdi. Öğrencilerin gözü önünde yaşanan olay sonrası büyük panik yaşandı.

Araştırma görevlisi olduğu belirtilen saldırgan yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı. Kampüse çok çayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu teyit etti.

Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan isimli araştırma görevlimiz dekan beyin odasına girmiş. Dekan bey odada yokmuş tesadüfen fakülte sekreterimiz odadaymış, Fatih beyi vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımıza ateş etmiş. Daha sonra üst katta 2 araştırma görevlisini vurmuş. Elinde silahla fakülteden çıkmış. Uzaklaşırken polis yakalamış. 4 vefatımız var. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun" dedi.

REKTÖR: DAHA ÖNCE SORUŞTURMA GEÇİRDİ

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırganla ilgili ise şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kanunu'nun 35'inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden doktora yapmak üzere üniversitemize geldi. Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi. Eğitim Fakültesi Dekanı'nın makamına elinde tabancayla girmiş. Makamında bulamayınca yan odadaki dekan yardımcısını vuruyor. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisini vurduktan sonra tabanca tutukluk yapınca fakülteden ayrılıyor."

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan saldırgan henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

ESKİŞEHİR VALİSİ: 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, araştırma görevlisi Volkan B. tarafından 4 akademik personelin tabancayla vurularak, öldürüldüğü Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, saldırıya ilişkin bilgi aldı. Fakülte binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Özdemir, savcılığın olaya el koyduğunu belirterek, "Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde üzücü bir olay meydana geldi. Volkan B. adında araştırma görevlisi, fakültenin dekan yardımcısı ile 2 araştırma görevlisi ve fakülte sekreteri olmak üzere 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi. Olayın araştırması yapılıyor. Çok yönlü araştırma yapıldıktan sonra sebepleriyle ilgili geniş bilgi verilecek. Görevde olan bir kişiydi. Son derece üzüntülüyüz. Başsavcılığımız olaya el koydu" diye konuştu.

'ADLİYE'DE OLMASAYDIM BEŞİNCİ CENAZE BENDİM'

Yaşanan katliama Profesör Ayşe Aybay tepki gösteri. Defalarca şikayette bulunmalarına rağmen, Volkan B. hakkında işlem yapılmadığını belirten Alpay “YÖK’e Rektörlüğe Bakanlığa dilekçe verdik. Rektörlük korudu. Defalarca dilekçe verdik. Dilekçelerimizi işleme bile almadılar. Volkan B.'nin dosyasını rektörlüğe çektiler. 4 insanın hayatına mal oldu. Bugün adliyedeydim. Eğer ben bugün adliyeye ifade vermeye gitmemiş olsaydım, Volkan B.'nin beşinci cenazesi bendim" ifadelerini kullandı.

'ŞİMDİ AÇIKLASIN YÖK BAŞKANI'

"Benim eşim Volkan B.'nin iftiraları yüzünden işinden atıldı" diyen Aybay şunları dile getirdi;

"1,5 yıldır defalarca dilekçe verdik, hepsinin üstüne yattılar. Dokundurtmadılar Volkan B.'ye. Şimdi açıklasın YÖK Başkanı. Şimdi açıklasın Rektör. Benim eşim Volkan B.'nin iftiraları yüzünden işinden atıldı. 5,5 ay hapis yattı. Kim ödeyecek bunları? Rektörlük, Volkan B. hakkında dilekçelerimiz sisteme girmemesi için memurlara talimat verdiler. Kavga dövüş işleme soktuk dilekçeleri. Soktuk da ne oldu? Hiçbirine yanıt alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını? Volkan B.'nin gerçek bir FETÖ'cü olduğunu, her ifadesinde ortaya koyduğunu kimse görmedi. Mahkeme beraat verdi. Volkan'ı korudular. Rektörlük hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

SALDIRGANIN HEDEFİNDEKİ DEKAN KONUŞTU

Saldırganın hedefindeki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel, Twitter’dan paylaştığı videoda “Korkulan bir insandı. Akli dengesi yerinde değil” dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlileri Yasir Armağan ile öğretim üyesi Serdar Çağlak’ı silahla öldüren Volkan B.’nin hedefindeki asıl kişinin Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel olduğu, ancak Yücel’i odasında bulamadığı belirtiliyor.

'KORKULAN BİR İNSANDI'

Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel, olay sonrası Twitter'dan paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Arkadaşlar ben iyiyim, saldırgan Vokan B. isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikâyet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı" dedi.

artııgerçek

Bu haber 504 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..