Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Matbaa sahibi, çalışanlar ve ve gazetecler tutuklandı

Matbaa sahibi, çalışanlar ve ve gazetecler tutuklandı

05 Nisan 2018, 18:03

Kayyum atanan Gün Matbaacılık’ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen matbaa sahibi Kasım Zengin’in de aralarında olduğu 20 kişi tutuklandı.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a el konulmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında 28 Mart’ta gözaltına alınan 23 kişinin emniyet işlemleri dün tamamlandı. Soruşturma kapsamında gözaltında alınanlardan 20 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkartıldı. Dosya üzerinde inceleme yapan savcılık 20 kişiyi jet hızıyla “Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle İstanbul 11 ve 12’nci Sulh Ceza Hakimliklerine sevk etti. 
 
TAMAMI TUTUKLANDI
 
11. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Cumali Öz,  Mehmet Kadir Özkara, Mürsel Demir, Özgür Bozkurt, Kemal Daşdöğen, Süleyman Güneş, Muhammet Özkan ve Uğur Selman Kelekçiler, “Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak” gerekçesiyle tutuklandı.
 
12. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 12 kişi ise “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanan 12 kişinin ismi ise şöyle: Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin ile matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Cemal Tunç, İhsan Sinmiş, İrfan Karaca, Kazım Göçer, Mehmet Emin Sümeli, Musa Kaya, Sadettin Demirtaş, Necat Hizarcı, Polat Arslan ve Mahmut Abay.
ANF
Bu haber 532 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..