Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ferhat Tunç taziyeleri kabul etti

Ferhat Tunç taziyeleri kabul etti

02 Nisan 2018, 10:31

Sanatçı Ferhat Tunç, 8 Mart’ta Almanya’nın Frankfurt kentinde yitirdiği kız kardeşi Nadire Yoslun için taziyeleri kabul etti.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Dersim Araştırmaları Merkezi’nde biraraya gelen sanat, siyasi parti, kadın ve çeşitli STK temsilcilersanatçı Ferhat Tunç’a taziyede bulundular.

Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM) tarafından yapılan açıklamada;

''DAM yönetim kurulu üyemiz ve Sanatçı Ferhat Tunç, 8 Mart’ta Almanya’nın Frankfurt kentinde yitirdiği kız kardeşi Nadire Yoslun için taziyeleri kabul etti.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Dersim Araştırmaları Merkezi’nde, 13.00 ile 17.00 saatleri arasında bir araya gelen sanat, siyasi parti, kadın ve çeşitli STK temsilcileri sanatçı Ferhat Tunç ‘a taziyede bulundular.

İki çocuk annesi kadın aktivist Nadire Yoslun (46) yaşadığı Almanya'nın Frankfurt şehrinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Nadire Yoslun’un zamansız ölümü, Almanya’da kadınlar başta olmak üzere sevenleri arasında büyük bir üzüntüye yol açmıştı. Kadın Özgürlük hareketinde güler yüzü ve dayanışmacı pratiğiyle tanınan Nadire Yoslun’un cenazesi, kitlesel bir törenin ardından Dersime uğurlanmıştı.

16 Mart tarihinde Dersim Cemevi’ndeki törenin ardından doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Dersim’in Paxé Havik köyüne bağlı Tulık mezrasında toprağa verilmişti.

Sanatçı Ferhat Tunç, 16 Nisan’da kız kardeşi Nadire’nin 40’kı için mezar ziyaretinde bulunacaklarını ve 21 Nisan 2018 Cumartesi günü de Almanya’nın Gustavsburg Cemevi’nde 40 lokması vereceklerini açıkladı.'' denildi..
 

Bu haber 525 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..