Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Basel Dersim İnisiyatifi’nden Afrin halkına destek

Basel Dersim İnisiyatifi’nden Afrin halkına destek

30 Mart 2018, 09:51

İsviçre’deki Dersimmiler ve Aleviler, gelirini Afrin halkına göndereceği ‘Efrin İçin Bir Lokma’ kahvaltısı düzenliyor. Açıklamada, “Hz. Abbas’ın Fırat’tan Kerbela’ya taşımak istediği bir tas suyu bizler bugün Efrin halkına taşımak istiyoruz” denildi.

İsviçre’de bulunan Basel Dersim İnisiyatifi, Afrin’e yönelik başlatılan operasyonda yaşam alanlarının yerle bir edildiğini on binlerce insanın yerinden yurdundan edildiğini belirterek, Afrin’dekilere destek için 1 Nisan günü ‘Efrin için bir lokma’ kahvaltısı düzenleyecek. 8 Nisan’da da Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi ve Rheinfelden Alevi Kültür Merkezi’nde, yardım amaçlı kahvaltı sofraları kurulacak.

Basel Dersim İnisiyatifi, Hallacı Mansur’un “Cehennem acı çektiğimiz yer değil, acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir” sözüyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Suriye coğrafyasında savaşın başlamasından bugüne kadar binlerce mazlumun sığınağı olan Efrin, Türk ordusunun karadan ve havadan yoğun bombardımanı sonucu adeta halklar mezarlığına çevrildi.  Erdoğan’ın üstüne basa basa ‘Zeytin Dalı Harekatını 72 uçak ile Afrin’de terör hedeflerini vuruyoruz’ demesi çok manidar. Neden 50, 60, 70 değil de 72?!

 

 

Hiç kuşkusuz ki T.C. Cumhurbaşkanı bu rakamı bilinçli kullanmıştı. Söylenmek istenen söz şuydu: Siz 72 kişi ile Yezit’e karşı direnen Hz. Hüseyin’i rehber edinirseniz, biz de sizi 72 uçak ile vururuz. Çünkü Kerbela haklı ile haksızın, mazlum ile zalimin kavgasıydı. Recep Tayyip Erdoğan’ın  72 ile vermek istediği mesaj aslında buydu. Zaten en çok Mabeta ve çevre köyleri bombalandı. Çünkü orada yoğunluk olarak Üryan Xızır ve Ağuçan Ocağı taliplerinden olan Aleviler yaşıyor. Çünkü Efrin Kantonu Eşbaşakanı Hevi Mustafa da bir Alevi. Hatta yakın bir geçmişte Efrin’de ‘Mabeta Alevileri Merkezi’ (Navenda Elewiyan ya Navçeya Mabeta) ismi altında cemevi de açılmıştı. Burada Alevilerin ütopyası olan Rıza Şehri inşa ediliyordu.

Bugün Efrin halkı Şehba Kantonu ve çevresinde hayata tutunmaya çalışıyor, Şu ana kadar hiçbir devlet yardım eli uzatmadı. Dünya kör, dünya sağır ve dünya kendi vatanlarında sürgün hayatı yaşayan Kürt halkına karşı dilsizdir.

72 mazlumla birlikte, Yezide karşı duran Hz. Hüseyin’in yolunu süren Aleviler, tıpkı Kerbela’daki gibi zalimin zulmüne boyun eğmeyen Efrin halkına destek olmak istiyor.”

TÜM GELİR AFRİN HALKINA GÖNDERİLECEK

Bu amaçla Weil Am Rhein Cemevi, Rheinfelden Alevi Kültür Merkezi, Beksam Kültür Dernegi ve Basel Dersim İnisiyatifi gelirinin Afrin halkına gönderileceği destek amaçlı bir etkinlik düzenliyor.

Yapılacak etkinlik ise şöyle duyuruldu:

“Hz. Abbas’ın Fırat’tan Kerbela’ya taşımak istediği bir tas suyu bizler bugün Efrin halkına taşımak istiyoruz. Onun için de Efrin İçin Bir Lokma kahvaltısı yapılacak.

Kahvaltı programı şöyle:

1 Nisan 2018 Pazar günü Almanya Weil’de, Weil am Rhein Cemevi ve Basel, Beksam Kültür Derneği’nde,

8 Nisan Pazar günü Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi ve Rheinfelden Alevi Kültür Merkezi’nde, yardım amaçlı kahvaltı sofraları kurulacaktır.”

Pirhaber

Bu haber 552 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..