Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aleviler; Karanlığa boyun eğmiyoruz

Aleviler; Karanlığa boyun eğmiyoruz

20 Mart 2018, 20:39

PSAKD Erzincan şube yöneticileri, üyeleri ve genel merkez yöneticilerinin de içinde bulunduğu 16 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

Erzincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde bir araya gelen PSAKD'liler üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto ettiler.

Bugün saat 12.30'da yapılan açıklamada, "OHAL ve KHK zulmü ile demir yumrukla ülkemizi yönetmeye çalışanlara karşı inancımızın mücadelesini sokakta, alanlarda, cemevlerimiz’de, mahallelerimizde, yürüttük ve yürütmeye de devam edeceğiz" dediler. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istediler.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi imzasıyla okunan açıklamada şunlara yer verildi:

Geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde Erzincan ilinde bulunan PSAKD Erzincan şube yöneticilerimiz, üyelerimiz ve genel merkez yöneticilerimizin de içinde bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştır. Genel başkan yardımcımız, yöneticimiz Erol Yeter’in evi basılmış ve elektronik eşyalarına el konulmuştur. Aynı anda İstanbul’da psakd gyk üyelerimizin ve üyelerimizin evlerine giderek aramalar yapılmıştır.

Yaşanan bu duruma dair Erzincan’a ifade vermeye giderken Genel Başkan Yardımcımız Erol Yeter Düzce’de otobüsten indirilerek gözaltına alınmıştır.

PSAKD genel merkezimizin ve inancımızın ilkeleri doğrultusunda mücadelemizi sürdüren bizlere yakın zamanda sayısız saldırılar olmuş, evlerimiz işaretlenmiş, Ege bölgesinde şube başkanlarımız ve genel merkez yöneticilerimiz hakkında soruşturmalar açılmıştır.

Bizleri sosyal medya hesaplarında hedef gösterenler inancımıza ibadethanelerimize saldıranlar bilmeliler ki biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz.İçinde bulunduğumuz bu karanlık günlerde ülkemizi yönetenler kendileri gibi düşünmeyen kim var ise bir şekilde baskı altına almayı amaçlamış ve farklı ses çıkartan kim var ise gözaltı, tutuklama ile boyun eğdirmeye çalışıyorlar.

OHAL ve KHK zulmü ile demir yumrukla ülkemizi yönetmeye çalışanlara karşı inancımızın mücadelesini sokakta, alanlarda, cemevlerimiz’de, mahallelerimizde, yürüttük ve yürütmeye de devam edeceğiz.

Biliyoruz ki laik, demokratik, özgür bir yaşama inancımızın mücadelesini yürüttüğümüz için bugün bu saldırılarla karşı karşıyız.
Gün İnancımıza kurumumuza sahip çıkma günüdür. Tüm demokratik kamuoyunu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ni, üyelerimizi ve yöneticilerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz.
Gözaltılar serbest bırakılana kadar Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel merkezi, tüm şubeleri, yöneticileri ve üyeleri ile inancını, kurumunu yaşam alanlarını savunacaktır.

Gözaltılar serbest bırakılsın!

Korkmuyoruz, yılmıyoruz, boyun eğmiyoruz!

Bu haber 492 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..