Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersimli Kadınlar 8 Mart’ı halaylarla, türkülerle kutladı

Dersimli Kadınlar 8 Mart’ı halaylarla, türkülerle kutladı

09 Mart 2018, 11:49

PİRHA-Dersim Kadın Platformu’nun çağrısıyla Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan Dersimli Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü halay ve türkülerle coşkulu bir şekilde kutladı.

Dersimli Kadınlar, Seyit Rıza Meydanı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü halaylarla, türkülerle kutladı. Dersim Kadın Platformu’nun düzenlediği mitinge HDP, CHP, DBP, EMEP, DİSK, KESK, YDK, DKH’li kadınlar ve çok sayıda Dersimli kadın katıldı.

“HAYATI ÖRGÜTLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Saygı duruşunun ardından ve basın açıklamasını Dersim Kadın Platformu Sözcüsü Nurşat Yeşil okudu. Yeşil, “Dayanışmayla büyüttüğümüz mücadelemize güç katıyor, hayatı örgütlemeye devam ediyoruz” dedi.

Yeşil, kadınların ucuz emek gücü olarak görülmesine, KHK’lere karşı, OHAL’e, kadın ve LGBTİ’ye yönelik saldırılara, kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısı yaptı.

“VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ”

 

 

“Şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği, savaşı kadınlar kabul etmiyor” diye konuşan Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınlar için daha fazla yoksulluk, göç, şiddet ve ayrımcılık anlamına gelen savaş politikalarının son bulması için, eşit, özgür, demokratik bir yaşamın sağlanması için, kadına yönelik her türlü şiddeti önleyici yasal düzenlemelerin acilen yapılması için, eğitim alanı başta olmak üzere ve kamusal alanın tümüne yayılan  politikalardan vazgeçilmesi için, kadınlardan yana imza atılan uluslararası sözleşmelerin gerekliliklerinin uygulanması için, kamusal ücretsiz kreş hakkımız için vardık, varız, var olacağız, alanlardayız, susmayacağız.”

Etkinlik, halaylar, türküler ve sloganlarla devam etti.

Bu haber 534 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..