Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP’li Yıldırım ve Ayhan’ın vekillikleri düşürüldü

HDP’li Yıldırım ve Ayhan’ın vekillikleri düşürüldü

27 Şubat 2018, 17:26

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın vekillikleri düşürüldü.

Alınan bilgilere göre her iki HDP’li vekilin haklarında kesinleşen hapis cezaları gerekçe gösterilerek düşürüldü.

HDP'nin Twitter hesabında yer alan açıklamada "Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım'ın milletvekilliği, AKP'nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'padişah bozuntusu' dediği için düşürüldü" denildi. 

HDP, Ayhan'ın tutukluluğu için ise şunları paylaştı: "Urfa Milletvekilimiz İbrahim Ayhan'ın milletvekilliği, insanlık düşmanı IŞİD'e karşı mücadele ederken yaşamını yitiren Aziz Güler'i andığı için düşürüldü. Halklarımız bunu kabul etmez!"

Yıldırım Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Saraydaki padişah bozuntusu” diyerek "hakaret" ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Böylece, Meclis tarihinde ilk kez bu tür bir gerekçeyle bir milletvekilinin vekilliği düşürülmüş oldu. 

Ayhan'ın hakkında sosyal medyada Rojava'da yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Aziz Güler'in fotoğrafını paylaşarak "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. 

Yıldırım ve Ayhan'ın vekilliklerinin düşürülmesi ardından HDP'li vekiller Meclis Genel Kurulu'nu terk etti.

Daha önce Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Besime Konca ve Ferhat Encu’nun vekillikleri haklarında kesinleşmiş cezalar gerekçesiyle düşürülmüştü.

Ayrıca Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk ve Leyla Zana’nın ise vekillikleri “devamsızlık” gerekçesiyle düşürülmüştü. 

Yıldırım ve Ayhan ile birlikte vekilliği düşürülen HDP’lilerin sayısı 9’a yükseldi. 1 Kasım seçimleri sonrasında Meclis’te 59 olan HDP’li milletvekili sayısı 50'ye düştü. 

Bu haber 635 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..