Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Efrin’de katledilen sivillerin sayısı 127’ye yükseldi

Efrin’de katledilen sivillerin sayısı 127’ye yükseldi

02 Şubat 2018, 18:19

Türk devleti ve DAİŞ-Nusra devşirmesi çetelerin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları 14’üncü gününe girdi. Sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı işgal saldırılarında, şu ana kadar 127 sivilin şehit düştüğü duyuruldu.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının başladığı günden bu yana katledilen sivillerin sayısı 127’ye yükseldi. 168 sivil de yaralandı.

Avrîn hastanesi yönetimi adına açıklama yapan Dr. Ciwan Mihemed, işgalci Türk devletinin 20 Ocak gününde başlayan Efrîn saldırıları sonucu şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 127 sivilin katledildiğini, 168 sivilin de yaralandığını belirtti.

13 gündür Türklerin Efrîn Kantonu’na saldırdığını söyleyen Dr. Ciwan “13 gündür ölüm, yaralanma durmaksızın sürüyor. Saldırganlar sivil, asker ayrımı yapmaksızın öldürmeye devam ediyor. Saldırıya uğramayan köy ve kent kalmadı. Tüm köylerden bize yaralı geliyor. Kadın ve çocuklar yaralı geliyor ya da şehit düşüyorlar. Bunun sebebi Türk saldırılarıdır” dedi.

20 Ocak’tan itibaren Avrin Hastanesi’ne 168 yaralı sivilin ulaştığını belirten Dr. Ciwan, şöyle devam etti: “Sivil şehitlerimizin 127. Bazen bize ulaştırılan cenazeleri birbirinden ayırmak mümkün olmuyor. Bazen sayıları az veriyor olmamızın sebebi de bu. Bize bugüne kadar getirildiği belirtilenlerden 15- 20 civarındaki kişi kayıp görünüyor.

‘SON GELEN YARALILARIN VÜCUTLARINDA KIZARIKLIK VAR’

Ancak son dönemlerde farklı olarak birkaç bölgeden bize getirilen yaralıların tamamında öksürük sorunu var. Vücutlarında kızarıklıklar ve deride alerjik belirtiler var. Gözlerde yanma ve sürekli yaşarma oluyor. Bu durum hastanemizde yeni yaşanıyor. Ancak şu ana kadar bu konuyu tam olarak anlayamadık. Bu durumum üzerine çalışmamız sürüyor, bu durum yeni bir durumdur, belgeler de var.”

Son zamanlarda gelen birçok yaralının benzer şikayetleri olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Ciwan, “Bu şikayetler Türkler saldırmadan önce yoktu, bu süreçte olmaya başladı ve arttı.

Bu konuyu incelemek üzere uluslararası heyetlerin oluşturulması çağrısı yapıyoruz. Elimizde yeterli derecede veri mevcut, bunların kimyasal silah kullanımından mı olduğunu ya da farklı bir durum mu olduğunu bilmiyoruz.

Son iki gündür bize getirilen yaralıların, ‘Mermiler düştüğünde gözlerimiz yanıyor, öksürüğümüz o kadar şiddetleniyor ki, boğulacak gibi oluyor’ biçiminde anlatımları var. Bu durumları incelememiz gerekiyor, şikayetlerin sebebinin ne olduğunu öğrenmemiz lazım. Kaynak Türk saldırıları mı öğrenmemiz gerekiyor.

Uluslararası kurumlar, ilgili kurumların heyet oluşturarak, durumu inceleyip aydınlatması gerekiyor.

Halkımıza sağlık hizmetleri veriyoruz, daha önce halkımızla kalacağımızın yeminini etmiştik, halkımızı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

Sağlık ekibinin aynı zamanda Efrîn’de sivil halka yapılan saldırıların da tanığı olduğunu da vurgulayan Dr. Ciwan, şöyle konuştu: “En son yaşlı bir kişi hastanemize geldi. Saldırılar başladığında köyden çıkamadığı için onların eline düşmüş. O yaşadıklarını, gördüklerini anlattı. Köyde 3 kişinin kurşuna dizildiğini söyledi, kendisi de yoğun işkence gördükten sonra kurtulabilmiş.

Çıplak bir şekilde ortalık yerde bırakılmış. Bize ulaştığında durumu oldukça kötüydü. 80 yaşında bir ihtiyara bunlar yapılıyor.

O ‘biz Müslümanız, Efrîn halkını kurtarmaya geliyoruz’ diyenlerin yaptıklarını 80 yaşındaki kişiye yaptıkları işkencede görebilirsiniz.”

ANF

Bu haber 542 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..