Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevilerden gözaltılara tepki:

Alevilerden gözaltılara tepki:

23 Ocak 2018, 18:31

Sosyal medyadan Afrin’e yönelik operasyona tepki gösterenler arasında dün gece gözaltına alınan PSAKD’nin Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül’ün gözaltına alınmasına Aleviler tepki gösterdi. Aleviler, Bülbül’ün ve diğer barış savunucularının serbest bırakılmasını istediler. 

Sosyal medyadan Afrin’e dönük hava bombardımanına tepki gösteren aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül’ün de olduğu çok sayıda sanatçı, siyasetçi ve gazetecilerin de olduğu onlarca kişinin evine yapılan baskın sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

“KEMAL BÜLBÜL SERBEST BIRAKILMALI”

Gözaltılara birçok Alevi kurum temsilcisi, yazar, sanatçı tepki gösterdi.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Bülbül’ün gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Derneğimiz önceki dönem genel başkanlarından Kemal Bülbül bu gece evinden gözaltına alındı. Kemal Bülbül serbest bırakılsın” dedi.

HBVAKV Genel Başkanı Tuncer Baş da Kemal Bülbül’ün gözaltına alınmasına tepki göstererek serbest bırakılmasını istedi.

Kıbrıs Pir  Sultan Abdal Kültür Derneği Eş Başkanı Selver Kaya, Bülbül’ün gözaltına alınmasını kınayarak derhal serbest bırakılmasını  istedi.

Yazar Erdal Yıldırım da tepkisini şöyle ifade etti.

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) eski genel Başkanı Kemal Bülbül gözaltına alındı. Bu iktidar kendisi gibi düşünmeyen herkese düşman… Bu nedenle hep birlikte haykırıyoruz:
Kemal Bülbül derhal serbest bırakılsın! Kemal Bülbül yalnız değildir. Savaşa Hayır.!”

PSAKD GYK Üyesi Gülizar Taşbilek de, Bülbülün serbest bırakılmasını istedi. Taşbilek, “Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri eski genel başkanlarından Kemel Bülbül Ankara’da gözaltına alınmıştır. Eski genel başkanımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Unutmayın ki bizler ”Pir Sultanın Yoldaşlarıyız…” ifadesini kullandı.

“BARIŞ SAVUNUCULARI SERBEST BIRAKILMALI”

Demokratik Alevi Derneği yöneticileri Bülent Felekoğlu ve İmam Balsever de, “Hak, yol, Alevi inancına büyük hizmetleri olan yazar, siyasetçi Kemal Bülbül derhal serbest bırakılsın” çağrısında bulundular.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi Genel Örgütlenme sekreteri Fırat Argün, ise yapılan gözaltılara tepki gösterdi. Argün,” Biz Aleviler felsefemiz ve inancımız gereği savaşa hayır demeye ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Savaşı savunmak birleşmiş milletler sözleşmesine ve insan hakları evrensel beyannamesine göre suçtur. Biz bu suça ortak olmayacağız. Eski genel başkanımız ve tüm barış savunucuları serbest bırakılmalıdır” dedi.

DAD Ankara Eş Başkanı Murat Işık, da “Aydın, İnsan Hakları savunucusu, Alevi toplumunun eşit yurttaşlık mücadelesine inanan, önceki dönem PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül suçsuzdur serbest bırakılmalıdır” çağrısında bulundu.

Efrin operasyonunu eleştirdikleri için gözaltındalar

 

Efrin operasyonunu sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla eleştirenlere yönelik jet hızıyla başlatılan soruşturmalar kapsamında yapılan gözaltılar sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında 4 gazeteci de var. 

AKP Hükümeti’nin verdiği operasyon talimatı üzerine TSK’nin 20 Ocak’ta Efrin’e yönelik başlattığı harekatı, sosyal medya adreslerinden yaptıkları paylaşımlarla eleştirenlere yönelik başlatılan “cadı avı” sürüyor. Birçok kentte jet hızıyla başlatılan soruşturmalar kapsamında polis operasyonları gerçekleştirilip, gözaltılar yapıldı. Şu ana kadar aralarında siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, inanç temsilcileri, doktorlar, gazeteciler, sendikacılar ve öğrencilerin de bulunduğu toplamda kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda ise net bir bilgi yok.
 
4 KENTTE EFRİN OPERASYONLARI: 29 GÖZALTI
 
Efrin saldırısını sosyal medyadan eleştirenlere yönelik bu sabah da operasyonlar yapıldı. 4 kentte yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’lilerin de olduğu 29 kişi gözaltına alındı.  
 
İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi Aydın Çetinkaya, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çerkez Aydemir, Balçova ilçe yöneticisi Semra Mira’nın da olduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü. 
 
Manisa ve Denizli’de de yapılan ev baskınlarında şu ana kadar en az 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Muğla’da ise dün başlayan operasyonlarda HDP İl Eşbaşkanı Fatoş Ay ve HDP yöneticisi Mehmet Polat ile haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen 4 kişinin daha gözaltına alındıkları bildirildi. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Gözaltına alınanlara her geçen saat yeni isimler eklenirken, operasyonlarda evlerine baskın yapılan 6 gazeteciden 4’ü de hala gözaltında bulunuyor. 
 
BAYSAL DİYARBAKIR’DA GÖZALTINA ALINDI 
 
T24 internet sitesi yazarı Nurcan Baysal, önceki gece Diyarbakır'da evinin kapısı kırılarak gözaltına alındı. Baysal, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutuluyor. 
 
Baysal, Efrin saldırısını Twitter hesabından şu sözlerle eleştirmişti: “Savaş çığırtkanlığı yapanlar: Tankların ucundan çıkan zeytin dalı değil, bomba. O bomba her düştüğünde çoluk, çocuk insanlar ölüyor. Ahmet ölüyor, Hasan ölüyor, Rodi ölüyor, Mızgin ölüyor… Her biri biricik olan yaşamlar bitiyor...#SavasaHayır”
 
Aynı operasyonda Diyarbakır’daki evi basılan gazetecilerden biri de İsmail Eskin oldu. Eskin'in merkez Bağlar ilçesinde bulunan ailesinin evine gece yarısı baskın düzenlendi. Baskın sırasında evde misafir olarak bulunan ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, uzun namlulu silahlar doğrultularak, bir odaya toplandı. Yurt dışında bulunan gazeteci Eskin'in ailesi, polis tarafından sorguya çekildi. Yaklaşık 1 saat boyunca evde arama yapan ekipler daha sonra ayrıldı. 
 
İSTANBUL’DA GAZETECİ KARAKAŞ GÖZALTINDA 
 
İstanbul’da da Halkın Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Artı Gerçek yazarı İshak Karakaş da, yine önceki gece Maltepe’deki evi gece yarısı basılarak gözaltına alındı. Karakaş, Vatan caddesinde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Yine iki senedir yurt dışında yaşayan Yazar Aziz Tunç'un İstanbul'daki evi de aynı operasyonda polisler tarafından basıldı. Evinde arama yaptıkları Tunç’u bulamayan polisler, daha sonra evden ayrıldı.
 
Dün akşam ise bu kez Ankara’da operasyon başlatan polisler, Mezopotamya Ajansı muhabiri Hayri Demir ve Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, aynı evde kaldıkları yönetmen Fatin Kanat ile birlikte gözaltına aldı. 
 
HDP YALOVA İL BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI 
 
Efrin'e yönelik saldırıya tepki gösterenlerin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef haline getirilmesi ardından başlayan gözaltı furyası devam ediyor. Yalova'da yapılan ev baskınında HDP Yalova İl Eşbaşkanı Yüksel Akın, gözaltına alındı. 
 
Akın, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 
MERSİN'DE 5 GÖZALTI 
 
Mersin'de de yapılan ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. İsimleri öğrenilemeyen 5 kişi, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 
BİNGÖL'DE 4 GÖZALTI 
 
Bingöl’de de evlerine baskın yapılan HDP il yöneticileri Niyazi Azak ve Ramazan Buyruk, HAKPAR Bingöl İl Başkanı Hasan Asan ile ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

 

Bu haber 567 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..